Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Приклад 1.




Спрощення структурної схеми, зображеної на рис. 2.10, до виду, зображеного на рис. 2.11.

 
 

 


 

Рис. 2.10. Рис. 2.11

1.Послідовне з’єднання:

 
 

 


2.

 
 

Паралельне з’єднання:

 

 

3.Зворотній зв’язок:

 

 
 

 


4.Переміщення вузла проти проходження сигналу:

5.

 
 

Переміщення вузла за проходженням сигналу:

 
 

 


Якщо вузол переноситься проти напрямку проходження сигналу, то у вітку, що переноситься, необхідно включити всі елементи з передатними функціями, які зустрічаються між старим і новим вузлом.

Якщо вузол переноситься за напрямком проходження сигналу, то у вітку, що переноситься, необхідно включити всі елементи з оберненими передатними функціями, які зустрічаються між старим і новим вузлом.

6.

 
 

Переміщення точки сумування за проходженням сигналу:

7.Переміщення точки сумування проти проходження сигналу:

 
 

Якщо точка сумувань переноситься за напрямком проходження сигналу, то у вітку, що переноситься, необхідно включити передатні функції всіх елементів, які зустрічаються на шляху між старою і новою точками сумування.

Якщо точка сумувань переноситься проти напрямку проходження сигналу, то у вітку, що переноситься, необхідно включити елементи з оберненими передатними функціями всіх елементів, які зустрічаються на шляху між старою і новою точками сумування.

Результуюча передатна функція структурної схеми, зображеної на рис. 2.10, використовуючи правила 1-3, буде мати вид

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты