Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Лабораторна робота № 12. Мета роботи: вивчення принципів роботи сельсинної системи дистанційної передачі кутав трансформаторному режимі.




ДИСТАНЦІЙНА СЕЛЬСИННА ПЕРЕДАЧАКУТА В ТРАНСФОРМАТОРНОМУ РЕЖИМІ

 

Мета роботи: вивчення принципів роботи сельсинної системи дистанційної передачі кутав трансформаторному режимі.

 

12.1. Теоретичні положення

 

В трансформаторному режимі роботи сельсинів статорні обмотки з'єднуються по схемі "зірка", а напруга знімається з обмотки збудження СП. Схема включення сельсинів в трансформаторному режимі наведена на рис. 12.1.

Рис. 12.1. Схема включення сельсинів в трансформаторному режимі.

В трансформаторному режимі напруга живлення подається тільки на обмотку збудження СД. Обмотка збудження СП підключається до входу підсилювача, що керує асинхронний двигуном АД, який переміщує навантаження та вал СП.

Наведені в синхронізуючих обмотках СД електрорушійні сили Есд викликають струми в обмотках синхронізації СП, що призводить до появи магнітного потоку в СП. Якщо кути Θсд= Θсп, то в обмотці збудження СП не з"являється ЕРС. При Θсд = Θсп результуючий вектор магнітного потоку СП повертається на величину кута

ΔΘ = Θсд — Θсп, (1)

що приведе до появив обмотці збудження СП напруги

Uвих=Uвих.max ·sin ΔΘ, (2)

яка залежить від кута ΔΘ.

Ця напруга підсилюється підсилювачем і спричиняє обертання валу двигуна, який повертає навантаження та вал СП до тих пір, поки ΔΘ = 0, тобто Θсд = Θсп.Фаза вихідної напруги СП (0° або 180°) визначається знаком ΔΘ, що дає можливість за допомогою фазочутливого підсилювача здійснювати реверс двигуна при зміні знаку ΔΘ.

Напруга, при якій двигун починає рухатись, залежить від навантаження на його валу, і при незмінному коефіцієнті підсилення має мінімальне значення Uвих.min. При цьому значенні напруги схема ще буде відпрацьовувати кут ΔΘ. Отже збільшуючи коефіцієнт підсилення ми будемо збільшувати точність роботи схеми.

З іншого боку, величина опору лінії зв'язку також буде впливати на величину Uвих , що буде відбиватись на точності відпрацювання кута Θсп валом СП.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты