Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Торсіонні вали




Пружним елементом підвіски є торсіонний вал, уявляючий собою сталевий круглий стержень з шліцованими головками на кінцях.

Торсіонний вал змонтований в порожнинах осей нижнього важеля і однією головкою встановлюється в шліцованому кінці передньої осі, а другою – в шліцованій регулювальній муфті, закріпленої двома болтами в затискувачі кронштейна закладки торсіонного валу. Кронштейн п'ятьма болтами кріпиться до корпусу машини. Від подовжніх зсувів торсіонний вал фіксується у виточці шліцованого кінця осі важеля стопорною планкою. Шліцовані головки валу закриті з торців заглушками з ущільнювальними гумовими кільцями і шайбами, зкріпленими болтами, вкрученими в торці вала. Між регулювальною муфтою і задньою віссю важеля встановлений гумовий захисний кожух, закріплений хомутами.

Регулювальна муфта своїм важелем упирається з одного боку в головку регулювальної втулки, вкрученої в приварену до корпусу п'яту, а з іншого – в опорну шайбу стяжного болта. Від подовжніх зсувів муфта утримується затискувачем кронштейна закладки торсіона.

Так як один кінець торсіонного вала закріплений нерухомо в регулювальній муфті, що опирається через кронштейн і регулювальну втулку на корпус машини, а другий – в передній осі нижнього важеля, то при наїзді колеса на перешкоду нижній важіль, повертаючись, закручує торсіонний вал, внаслідок чого помягчуються поштовхи і удари, які передаються колесами корпусу машини.

Всі торсіонні вали за розмірами однакові і на обох головках мають однакове число шліців, але мають різне попереднє закручування, виконане в цілях підвищення надійності їх роботи. Торсіони, закручені проти ходу годинникової стрілки, мають на торці головки клеймо " ЛІВ " і встановлюються в підвіски коліс лівого борту машини. Торсони, закручені по ходу годинникової стрілки, мають на торці головки клеймо " ПР " і встановлюються в підвіски коліс правого борту машини.

Буфера

Хід кожного колеса машини вгору обмежує гумовий буфер, а два гумові буфери обмежують хід колеса вниз.

Буфер ходу стиснення складається із сталевої основи, головки, вкладиша і гумової подушки. Кріпиться буфер двома болтами до похилого бортового листа корпусу машини. При максимальному підйомі колеса на перешкоді головка буфера, упираючись в упор верхнього важеля підвіски, обмежує хід колеса вгору.

Буфер ходу віддачі складається з гумової півсферичної подушки і сталевої основи, закріпленої в кронштейні корпусу машини. При опусканні колеса у момент подолання траншей, окопів і інших перешкод буфера ходу віддачі, упираючись в упори верхніх важелів підвіски, обмежують провисання колеса.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 72; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты