Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Кондак 3




Тропар, глас 4

Скорий у заступництві єдиний Ти, Христе, / скоро з небес відвідай стражденних рабів Твоїх, / і визволи від недуг і пристрастей, / і підійми їх до життя вічного в любві до Тебе, / приведи їх до спасенного стримання, / завітай і скеруй їх, щоб завжди оспівували і славили Тебе, / молитвами Богородиці, єдиний Чоловіколюбче.

Слава... і нині... (глас той самий)

Тропар іконі Божої Матері «Невпивана Чаша»

Сьогодні припадімо, вірні, до божественного і предивного образу Пресвятої Богоматері, / що з небесної невпиваної чаші Свого милосердя напуває серця вірян / і людям вірним чудеса являє, / які ми, бачачи й чуючи, духовно святкуємо і щиро взиваємо: / Владичице премилостива, зціли наші недуги та пристрасті, / благаючи Сина Твого, Христа Бога нашого, / і спаси душі наші.

 

Акафіст до Всемогутнього Господа

За зцілення від пияцтва, наркоманії

Та інших тяжких пристрастей

 

Кондак 1

Господи Вседержителю, єдиний Суддя живих і мертвих! Ти сказав: «Не здорові потребують лікаря, а недужі», Ти прийшов не до праведників, а до грішників, щоб вони навернулися і живими були. Відкрий мені очі, щоб я пізнав глибину падіння свого та встиг примиритися з Тобою, покаянно взиваючи:

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Ікос 1

Найвищі ангели тремтять перед величчю слави Твоєї, Господи, я ж зневажаю Тебе гріховним життям, і сам собі пекло вчинив на землі, і не жахаюся присуду Твого, Владико, та долі своєї у вічності. Знаю, Боже мій, що нестерпний Твій гнів на грішників, але й безмежна милість Твоя до тих, хто має жаль за гріхи та прагне спокутувати їх, покаянно взиваючи:

Помилуй мене, Господи, бо Ти єдиний маєш владу прощати гріхи.

Помилуй мене, бо Ти єдиний можеш спасти мене.

Помилуй мене, бо нічого неможливого немає для Тебе.

Помилуй мене й відпусти всі попередні беззаконня мої.

Помилуй мене, врятуй душу мою від лютої смерти.

Помилуй мене, не віддай на поталу дияволу.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Кондак 2

Зглянься на мене негідного, звільни від смертоносної пристрасті, яка скувала й підкорила волю мою; випереди ворога, якому віддався я, нерозумний, і визволи з його рабства, Спасителю, щоб я не вертався вже, як свиня в багно, до гріха, але за Твоїми заповідями жив і Тобі, єдиному Джерелу світла, у радості співав: Алилуя.

Ікос 2

Знаю, Господи, що ні п’яниці, ні блудники, ані інші раби гріха Царства Божого не наслідують. Хочу змінитися і наблизитися до Тебе, але злі звички, мов пута, тримають мене у владі темряви. Осяй мене світлом благодаті Твоєї, Переможцю пекла і смерти, дай сили взивати до Тебе:

Помилуй мене, Сотворителю мій, даруй мені спасенну ненависть до гріха.

Помилуй мене, допоможи зректися диявола та розпочати нове життя.

Помилуй мене, Боже мій, із глибини пекла вирви душу мою.

Помилуй мене, дай сили перемагати лінощі, сумніви та всяку неправду.

Помилуй мене, подолай у мені лютого ворога, що змушує мене служити гріху.

Помилуй мене, навчи служити Тобі, шукати й виконувати лише Твою святу волю.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Кондак 3

Ти дав мені все, щоб я міг духовно зростати і творити добро. Я ж усі сили душі й тіла виснажив у гріху, завжди порушуючи волю Твою, усі дари Твої змарнував на зле, знівечив і спотворив образ Твій у собі. Яку відповідь дам Тобі на Суді й чим виправдаюсь, коли не розкаюся й не виправлю свого життя, взиваючи Тобі: Алилуя.

 

Ікос 3

Усе суєта на землі, усе минає, як дим, і несподівано приходить смерть. «У чому застану, у тому й суджу» — говорить Господь. Тож прокинься, душе моя, з гріховного сну, досліди все життя від початку, усвідом кожен крок, що відводив тебе від Бога, усі негідні прагнення й наміри свої, — визнай правду і сповідайся перед Суддею праведним і милосердним:

Помилуй мене, Ісусе мій, прости, що за добро Твоє я злом відплатив.

Помилуй мене, що насолоджуюся пустотою, що замість Царства любові обираю гній.

Помилуй мене, зціли від духовної сліпоти.

Помилуй мене й поможи звільнитися від тієї брехні, в якій я жив.

Помилуй мене, навчи терпіти себе і старатися чинити добро.

Помилуй мене і дай розум збагнути, що матиму щастя тільки в Тобі.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты