Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СУБ‘ЄКТИВНЕ ОБСТЕЖЕННЯ /STATUS PRAESENS SUBJECTIVUS/.




Шкіра і слизові оболонки. Шкіра блідо-рожевого кольору, чиста. Висипи на шкірі відсутні. Слизові оболонки блідо-рожеві, чисті. На слизових первинні і вторинні елементи висипу відсутні. Пліснявки на слизових оболонках ротової порожнини, твердому і м'якому піднебінні не спостерігаються. Ясна рожевого кольору, не змінені. Слизова язика в нормі, припухлості, болючості не виявлено. Підвищена пітливість не турбує. Волосся блискуче, не ламке, тонке, нормально поширене. Появи надмірного оволосіння не спостерігається. Нігті блідо-рожеві, тверді, овальні, без вкраплень і нашарувань, не ламкі. Підшкірна клітковина рівномірно поширена, без ущільнень.

Лімфатична система. В місцях розміщення периферичних лімфатичних вузлів болючості чи припухань не спостерігається. Шкірні покриви над вузлами без змін.

Кістково-суглобова система. Кістки та суглоби не болять, не деформовані, активні і пасивні рухи збережені в повному об"ємі.

М‘язова система. М'язового безсилля не спостерігається. М‘язи симетричні, задовільно розвинені. Тремор кінцівок, судоми відсутні.

Серцево-судинна система. Болі в ділянці серця,за грудиною не спостерігаються. Серцебиття не турбує.Головний біль ниючий не сильний періодичний без чіткої локалізації. Запаморочення, мерехтінь перед очима,шуму в вухах не відмічено. Турбує помірна втомлюваність,спостерігається погіршення апатиту. Схуднення, сповільненння росту не виявлено.Задишково-ціанотичні напади відсутні.

Дихальна система.

Турбують приступи сухого кашлю постійного характеру, що виникає незалежно від часу доби, задишку змішаного характеру при незначному фізичному навантаженні, кровохаркання не турбує, ядухи не спостерігається. Ціаноз носогубного трикутника відсутній. Болей в грудній клітці не виявлено. Зміна голосу відсутня. Деформації грудної клітки не відмічено. Нежить, неприємний запах з рота і носа відсутні.

Травна система. Апетит не порушенний. Пристрасті до певної їжї немає. Характерний присмак в роті, печія, відрижка, нудота, блювота, болі при жуванні, ковтанні не спостерігаються. Болі в животі відсутні. Випорожнення 1 раз на добу, кал оформлений, м‘якої консистенції, світло-жовтого кольору, без патологічних домішок .

Сечовидільна система. Симптом Пастернацького негативний. Набряки відсутні. Сечопуск 4-5 раз на добу, не болючий.Сеча солом‘яного кольору, прозора, зі специфічним запахом. Порушень співвідношення між денним і нічним діурезом не спостерігається. Денне чи нічне нетримання сечі не виявлнно.

Ендокринна система. Підвищена збудливість, дрвтівливість, підвищена пітливість, емоційна нестійкість, серцебиття, утруднення при ковтанні, диханні не спостнрігається. Порушення зросту не виявлено. Відставання в фізичному розвитку відсутнє. Апетит зниженний. Свербінь в ділянці стетевих органів не спостерігається.

Нервова система. Характер спокійний. Пацієнт виявляє цікавість до інших дітей. Здатний зосередитись. Настрій спокійний.Різкої зміни настрою не виявлено. Скаржиться на загальну слабість, в’ялість, поганий сон, швидку втомлюваність, зниження працездатності. Головні болі не турбують. Ступінь розвитку мови у порівнянні з ровесниками відповідає нормі. Судоми,спазми м'язів, нудота,блювання відсутні. Болі в м'язах,кістках суглобах не турбують. Слабість в кінцівках та заніміння не відмічається.Почервоніння ,блідості , свербіння при емоціях не спостерігається. Змін зору, слуху, чутливості , смаку , чуття немає.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты