Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розрахунок прикріплення кутника до фасонки кутовими зварними швами




Розрахунок кутових зварних швів, що сприймають поздовжню чи поперечну силу, що створюють зріз (умовний), виконують у відповідності зі СНиП II-23-81* у перерізах (рис.11):

l) по металу шва і 2) по металу межі плавлення.

Розрахункові площі зрізу визначаються за формулами:

по металу шва

; (18.а)

по межі сплавлення

, (18.б)

Рис.11. Розрахункова схема кутового шва

де і — коефіцієнти, що враховують глибину провару кореня шва.

Остаточно приймають розміри швів за більшим значенням і . Розрахунок зрізу по металу шва обов'язковий для всіх конструкцій, а по металу межи сплавлення виконується тільки в конструкціях “північного виконання” і в приведених задачах не розглядається.

Для прикріплення кутників до фасонки застосовують ручне чи напівавтоматичне зварювання, для якого коефіцієнт провару , а розрахункові опори приведені в табл. 56 СНиП II-23-81*. На непровар на початку і кратер наприкінці зварювання до розрахункової довжини шва додають 10 мм.

Щоб уникнути ексцентриситету в прикріпленні кутників до фасонки при розрахунку і конструюванні центр прикріплення сполучають з центром ваги елементів, що прикріплюються, для чого необхідну площу зрізу швів розподіляють між швом по обушку і швом по перу за "правилом важеля", використовуючи з достатньою для практичних цілей точністю коефіцієнти, приведені на рис. 12.

Рис.12. Коефіцієнти розподілу: на шов по обушку кo, на шов по перу кп

 

Висота катета шва по перу кутника повинна бути не більш товщини кутника або на 1¼2 мм менше товщини кутника (зазначене в завданні). Висота катета шва по обушку з умов недопущення перепалу фасонки не повинна перевищувати .

Катети швів по перу й обушку необхідно округляти до типових розмірів: 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 25 мм. Вибирають товщину фасонки мм, округлюючи до стандартних розмірів: 4, 5, 6, 7, 8, 10, 12, 14, 16, 18, 20, 22, 25 мм. Довжини флангових швів округляють (у більший бік) до 10 мм, а довжину лобового шва приймають по ширині полиці кутника, що прикріплюється (наприклад, для флангового шва по перу розрахункове значення дорівнює мм, приймаємо мм, лобовий шов у кутнику L75x6 приймаємо мм і т.п.).


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 75; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты