Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Елементи-метали VІІІВ, ІВ та ІІВ груп.




Зміст досліду Рівняння реакцій Спостереження і висновки
Дослід 1. Отримання і властивості гідроксиду Купруму (II) Виходячи з наявних реактивів, отримайте невелику кількість Cu(OH)2. Дослідіть відношення гідроксиду міді (II) до розчинів NaOH(розб.), NaOH(конц.), H2SO4 і NH4OH. Вкажіть зміну забарвлення і поясніть явища, що спостерігаються.    
Дослід 2. Отримання і властивості аміачного комплексу Купруму (II) З наявних реактивів отримайте аміачний комплекс міді (II). Розділіть отриманий розчин на дві частини. До однієї частини додайте розчин NaOH, а до іншої – розчин Na2S. У якому випадку утворюється осад?    
Дослід 3. Взаємодія солей Купруму (II) з йодидом Калію До розчину сульфату міді додайте розчин йодиду Калію. Відзначте колір осаду, що випав.    
Дослід 4. Властивості металевого заліза Випробуйте дію на залізо концентрованих і розбавлених кислот при звичайних умовах і при нагріванні. Для цього помістіть залізні ошурки в пробірку і долийте кілька крапель розбавленої соляної кислоти, запишіть спостережувані явища і дайте їм пояснення. Дослід повторіть з розведеними розчинами сірчаної та азотної кислот. Обережно нагрійте ті пробірки, в яких не відбувається взаємодія заліза з кислотою. Відзначте спостереження.    
Дослід 5. Гідроксид заліза (II), одержання та властивості Закип'ятіть трохи води, охолодіть її і додайте кілька кристалів солі Мора (NH4)2SO4 · FeSO4 · 6H2O. У пробірку зі свіжоприготованим розчином солі Мора долийте розчин гідроксиду натрію до випадання осаду. Відзначте колір осаду. Залиште осад на повітрі і спостерігайте за швидкою зміною забарвлення.    
Дослід 6. Гідроксид заліза (III), одержання та властивості У пробірку помістіть кілька крапель розчину хлориду заліза (III) і додайте по краплях розчин гідроксиду натрію до випадання осаду. Відзначте колір осаду. Отриманий осад розділіть на дві частини. До першої долийте по краплях розчин соляної кислоти, до другої - концентрований розчин гідроксиду натрію. Запишіть спостережувані явища.    
Дослід 7. Якісні реакції на іони Fe (II) і Fe (III) Взаємодія солі заліза (II) з гексаціонофератом (III) калію (якісна реакція на іони Fe2+) У пробірку з розчином солі Мора (NH4)2SO4 · FeSO4 · 6H2O долийте кілька крапель розчину гексаціоноферату (III) калію (червоної кров'яної солі). Відзначте колір осаду.   Взаємодія солі заліза (III) з гексаціонофератом (II) калію (якісна реакція на іони Fe3+) У пробірку з розчином хлориду заліза (III) долийте кілька крапель розчину гексаціоноферату (II) калію (жовтої кров'яної солі). Відзначте колір осаду.   Взаємодія солі заліза (III) з роданідом калію (якісна реакція на іони Fe3+) У пробірку з розчином хлориду заліза (III) долийте кілька крапель розчину роданіду калію. Відзначте колір розчину.    

 

Загальний висновок до роботи:

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты