Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Опис установки для вимірювань




 

Загальний вигляд експериментальної установки для дослідження ефекту Джоуля-Томсона наведений на рис.5.6. Досліджуваний газ з балону 1 через редуктор 2 і шланг 3 потрапляє до комірки Джоуля-Томсона 4. Редуктор 2 використовується для зниження тиску від 50 атм. до рівня, необхідного для досліду (зазвичай 2…3 атм.). Зміна температури газу при дроселюванні визначається чотирьохканальним вимірювачем температури 5.

 

Більш детально конструкція комірки Джоуля-Томсона зображена на рис.5.7. Газ, що виходить із балона через редуктор, розширюється і при цьому охолоджується. Тому спочатку через оливку 1 він подається до теплообмінника 2 де знову набуває кімнатної температури. З теплообмінника газ через пластиковий шланг 3 і диференціальний манометр 4 потрапляє у вхідну частину 5 комірки Джоуля-Томсона. Вхідна частина комірки 5 сполучена із вихідною частиною 6 через дросель 7. У вихідній комірці 6 газ знаходиться за атмосферного тиску і виходить назовні через отвір 8.

Датчики температури 9 і 10 підключаються до чотирьохканального вимірювача температури (прилад 5 на рис.5.6). У даній роботі задіяно лише два канали з чотирьох. Прилад може працювати в двох режимах: звичайному, коли індикатори показують температуру кожного з датчиків 9 і 10 із точністю до 0,1К, та в диференціальному, коли один із індикаторів показує температуру одного з датчиків, а другий різницю температур по різні боки від дроселя 7 із точністю до 0,01К.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 51; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты