Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прийняття на патронатну службу здійснюється без проведення конкурсу.




Українська нація має давню адміністративну традицію, основні риси якої часто перегукуються із західно-європейською, починаючи із часів Київської Русі та Галицько-Волинського князівства і завершуючи сучасною добою зі дня проголошення незалежності України.

Наприклад, в Україні 1918 року в період існування Української Держави у формі гетьманату Павла Скоропадського однією із таких структур була власна канцелярія його світлості ясновельможного пана гетьмана. Власна канцелярія гетьмана офіційно була складовою його головної квартири і структурною частиною штабу, однак насправді являла собою цілком автономну установу з безпосереднім підпорядкуванням особисто П. Скоропадському.

На перших порах існування гетьманату до складу власної канцелярії його світлості входили помічники, офіцери для доручень та інші чини за штатом. Така так би мовити патронатна служба, яка забезпечувала діяльність гетьмана.

 

Сьогодні з прийняттям Закону України «Про державну службу» в практику державного будівництва України законодавчо був введений інститут патронатної служби.

Патронатна служба– це сукупність працівників державного органу, які самостійно приймаються на посади членами Кабінету Міністрів України, головами місцевих державних адміністрацій згідно із штатним розписом і категорією

Патронатними службовцями є :

· Помічники

· Консультанти

· Радники

· керівники прес-служб, яких мають право самостійно добирати та приймати на посади Президент України, Голова Верховної Ради України, члени Уряду України та глави місцевих державних адміністрацій

Загальні положення

Це положення визначає основні завдання, функції, права та відповідальність відділу патронатної служби голови обласної ради, а також взаємовідносиниз іншими підрозділами виконавчого апарату обласної ради.

 

· Відділ патронатної служби є структурним підрозділом виконавчого апарату обласної ради, що забезпечує діяльність голови обласної ради.

· Відділ підпорядковується безпосередньо голові обласної ради, а в разі його відсутності – першому заступнику голови обласної ради.

 

Відділ у своїй діяльності керується:

Конституцією України,

Законами України “Про місцеве самоврядування в Україні”,

“Про службу в органах місцевого самоврядування”;

Іншими законами України;

Актами Президента України, Верховної Ради України та Кабінету Міністрів України;

Рішеннями обласної ради та розпорядженнями голови обласної ради;

Нормативними актами з питань роботи з документами;

Положенням про виконавчий апарат обласної ради та цим Положенням.

 

Прийняття на патронатну службу здійснюється без проведення конкурсу.

Разом з тим посади патронатної служби в установленому порядку віднесені до відповідних категорій посад державного службовця. У разі необхідності може встановлюватися випробовування під час прийняття на державну службу, проводитися стажування державних службовців з метою набуття практичного досвіду, перевірки професійного рівня та ділових якостей.

Склад комісії :

· Представник кадрової служби

· Керівник або заступник керівника держ.органу

· Представник окремого структ. підрозділу держ. Органу

· Представник юридичної служби

 

 

Основні функції та завдання відділу:

 

а)організовує зв’язки голови обласної ради з депутатами Верховної Ради України, органами державної влади, громадськістю, іноземними організаціями, засобами масової інформації;

б)здійснює контроль за виконанням доручень голови обласної ради;

в)забезпечує організацію робочого часу голови обласної ради, опрацьовує

його робочі плани, координує та забезпечує проведення нарад, зустрічей та поїздок голови обласної ради;

г)готує матеріали для голови обласної ради до нарад, складає протоколи нарад і зустрічей голови обласної ради та готує за їх наслідками проекти відповідних доручень;

ґ)опрацьовує кореспонденцію, що надходить на адресу голови обласної ради;

д)отримує у відповідних державних органах, установах і організаціях необхідні для роботи документи та матеріали;

е)готує проекти розпоряджень голови обласної ради з питань, які стосуються компетенції відділу, здійснює контроль за виконанням прийнятих з цих питань рішень обласної ради та розпоряджень голови обласної ради.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 64; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав


<== предыдущая лекция | следующая лекция ==>
 | 
lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты