Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ДОСЛІДЖЕННЯ ОСНОВНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МІЖНАРОДНОЇ КОМПАНІЇ MICROSOFT




ЗМІСТ

ВСТУП

РАЗДІЛ І. Дослідження основних характеристик міжнародної компанії Microsoft.

 

РОЗДІЛ II. Аналіз діяльності компанії Microsoft у 2008-2012 рр.

 

РОЗДІЛ III. Особливості менеджменту міжнародної компанії Microsof

 

ВИСНОВКИ

 

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

 


ВСТУП

 

Найважливішим елементом розвитку світової економіки та міжнародних економічних відносин є транснаціональні корпорації (ТНК). В останні десятиріччя їм приділяється багато уваги. Вони виступають основною силою, яка формує сучасний і майбутній вигляд світу, беруть пряму і непряму участь у світовому політичному процесі та політичних процесах в різних країнах.

Актуальність обраної теми визначається тим, що транснаціональні корпорації (ТНК) складають основу економік найрозвиненіших країн світу, вони є наймогутнішими суб’єктами світового господарства, на них припадає основна частина прямих іноземних інвестицій.

Об'єктом дослідження курсової роботи є транснаціональна корпорація Microsoft.

Предметом дослідження виступають особливості діяльності Microsoft на світовому ринку.

Метою даної роботи є дослідження діяльності компанії Microsoft та особливості її менеджменту.

Виходячи з мети роботи сформовані наступні завдання:

1) Розглянути історію виникнення, ознаки, структуру Microsoft;

2) визначити основні напрямки діяльності компанії Microsoft;

3) виділити позитивні і негативні моменти діяльності Microsoft;

4) проаналізувати показники діяльності Microsoft;

5) з’ясувати особливості менеджменту в компанії Microsoft.

Для досягнення мети дослідження використані наступні методи: метод протягом розглянутого періоду статистичного відбору, метод економічного аналізу, порівняльний метод, метод системного аналізу, табличний та графічний методи.

Завдання роботи зумовили її структуру. Дана курсова робота складається з вступу, трьох основних тематичних розділів, висновків, списку використаних джерел.

Ключові слова: МЕНЕДЖМЕНТ, ТРАНСНАЦІОНАЛЬНІ КОРПОРАЦІЇ, ПРЯМІ ІНОЗЕМНІ ІНВЕСТИЦІЇ, МАТЕРИНСЬКА ТА ДОЧІРНЯ КОМПАНІЯ.

 

 

ДОСЛІДЖЕННЯ ОСНОВНИХ ХАРАКТЕРИСТИК МІЖНАРОДНОЇ КОМПАНІЇ MICROSOFT

 

Microsoft Corporation-одна з найбільших транснаціональних компаній з виробництва пропрієтарного програмного забезпечення для різного роду обчислювальної техніки - персональних комп'ютерів, ігрових приставок, КПК, мобільних телефонів та іншого, розробник найбільш широко поширеною на даний момент в світі програмної платформи - сімейства операційних систем Windows [3].

Компанія була заснована в місті Альбукерке, Нью-Мексико 4 квітня 1975 Білом Гейтсом та Полом Алленом, щоб розвинути і продавати програмну мову «BASIC» для «Altair 8800». Вже в середині 80-х років Майкрософт, завдяки своєму контракту з «IBM» став одним з лідерів ринку програмного забезпечення. Після цього компанія випустила акції на ринок, що зробило деяких працівників компанії мільйонерами. Ціна акцій підвищувалася постійно до початку 2000-х років. «Microsoft Windows», спочатку додаток до «MS-DOS», що компанія продавала, став найпоширенішою операційною системою у світі [7].

Останнім часом компанія Майкрософт є відповідачем у позовах антимонопольної комісії ЄС і конкурентів. У результаті компанія випустила такий продукт, як Windows N без Windows Media Player, який вважається безкоштовним доповненням до дистрибутиву Windows.

У 1978 р. Microsoft починає продаж своєї другої мови програмування — FORTRAN. Початок продажів третьої мови програмування COBOL-80 для мікропроцесорних систем 8080, Z-80 і 8085.

BASIC 8080 першим із програмних продуктів отримав премію ICP у мільйон доларів. Ця нагорода була першою нагородою Microsoft. Microsoft представляла BASIC для комп'ютерних систем на мікропроцесорі 8086.

Поступово компанія Microsoft стає приватною корпорацією, керівництво якої беруть на себе Білл Гейтс, голова правління, і Пол Аллен, виконавчий віце-президент.

В 1982 р. було відкрито перше представництво по збуту і маркетингу в Європі, а також перше іноземне відділення компанії — у Великобританії. Вже у 1987 р. міжнародні продажі досягли 48% від усіх продажів програмного забезпечення Microsoft. Таким чином, компанія Microsoft стає компанією - лідером постачання програмного забезпечення, обсяг продажів якої перевищував 1 млрд. дол. у рік.

Акції Microsoft розподілялися наступним чином: Біллу Гейтсу належило 7,55%, Стіву Балмеру - 4,66%, на інших менеджерів корпорації припадало менше відсотка, решта цінні папери перебували у вільному обігу на біржі NASDAQ : MSFT . Далі розглянемо підрозділи в компанії Microsoft:

 

 


 

 

Рис. 1 Організаційна структура транснаціонльної компанії Microsoft [9]

 

Підрозділ платформних продуктів і послугвиробляє операційні системи Windows. За час існування компанії було випущено кілька версій графічних оболонок для DOS - Windows 3.1, Windows 95, Windows 98, Windows ME. А також повноцінних операційних систем "серії" NT Windows NT 4 - найбільш поширена версія, що просувається під брендом NT, мала 6 номерних пакетів оновлень - service pack; Windows 2000 (Windows NT 5.0), Windows XP (Windows NT 5.1), Windows Server 2003 (Windows NT 5.2), Windows Vista (Windows NT 6), Windows 7 (Windows NT 6.1). В даний момент корпорація розробляє нову версію Windows 8[9]. Також в цей підрозділ входить інтернет-сервіс MSN, станція кабельного телебачення MSNBC і інтернет-магазин Microsoft Slate.

Також Microsoft займається розробкою серверних програм, що продаються під назвою Microsoft Serversю. Головною частиною є Windows Server 2008 Release 2 (R2) - операційна система для серверів.

Головним завданням бізнес-підрозділу є розробка фінансових та бізнес-додатків для різних компаній. Він випускає Microsoft Office - лінійку офісних додатків компанії, в яку входять: Word (Текстовий процесор), Access (Керування базами даних), Excel (Створення електронних таблиць), Outlook (Робота з електронною поштою і службами колективного доступу, такими як Microsoft Exchange) , PowerPoint (Робота з презентаціями), Microsoft FrontPage (HTML редактор).

Компанія Microsoft виробляє широкий набір програмних продуктів. Найпопулярніші — операційна система Microsoft Windows, веб-браузер Internet Explorer, пакет офісних програм Microsoft Office, інструментарій розробника Visual Studio [1].

Корпорація Microsoft займається доопрацюванням своєї власної соціальної мережі Socl з використовуванням інтерфейсів з декількох колонок: у лівій частині розташовані основні елементи навігації, в правій - соціальні та мультимедійні функції [12].

Корпорація Microsoft також реалізує проект по впровадженню рішення Global Sales Experience (GSX), заснованого на Microsoft Dynamics CRM і Microsoft SQL Server, в своїй службі збуту, що об'єднує понад 9 тис. фахівців в більш ніж 100 країнах світу [4].

 


 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 166; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты