Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗАДАЧА 2.




Маргарита К., 25-ти років, 28 січня 1997 року народила дитину (пологи 1-ші, від 4-ої вагітності, попередні 3 вагітності закінчилися самостійними абортами), 3 березня 1997 року о 16 годині Маргарита К. відчула слабкість, запаморочення голови, почала втрачати свідомість, поблідла, спітніла. Родичі викликали швидку допомогу. Лікар швидкої допомоги констатував смерть "до прибуття".

Під час огляду трупу о 19 голині 3 березня 1997 року слідчим та судово-медичним експертом виявлено: труп жінки, що лежить на ліжку, підвищеної вгодованості, без ушкоджень, шкіряні покриви бліді, очі закриті, виділень із природних отворів не має, трупні плями виражені слабко з синюватим відтінком, після помірного натискання пальцем зникають та відновлюються через 2 хвилини.

Під час розтину трупа виявлено (наведено найсуттєвіші відомості): труп жінки правильної статути, підвищеної вгодованості, на животі волосся росте за чоловічим типом; внутрішні органи бліді в крупних судинах кров відсутня; у черевній порожнині до 1000 мл рідко крові; матка дещо збільшена за розмірами (6х7х4 см), на передній поверхні його отвір розміром до 0,3 см в діаметрі, на розтині в яєчнику порожнина заповнена рідкою та згущеною кров'ю. Під час гістологічного дослідження в яєчнику виявлено крововиливи в строму, жовте тіло яєчника, що не зазнало інволюції.

 

ЗАДАЧА 3.

Немовля Едуард Н., віком 6 місяців, 23 грудня 1997 року о 14-й годині знайдений матір'ю в ліжку мертвий після 2-і години після того, як вона його нагодувала та поклала спати. Лікар швидкої допомоги констатував смерть. Дитина народилась від 1-ї вагітності. У матері під час другої половини вагітності мав місце гестоз середньої тяжкості, спостерігалася інтранатальна гіпоксія плода. Під час обстеження вагітної матері було виявлено подовження інтервалу на Q-T ЕКГ.

Під час огляду трупа о 16 годині 23.12.1997р. слідчим та судово-медичним експертом виявлено: труп немовляти без ознак ушкоджень з виразними трупними плямами на задній поверхні тулуба та виразним трупним закляканням у всіх групах м'язів. Останній раз педіатр оглядав дитину 22.12.1997р., вважав дитину здоровою.

Під час розтину трупа виявлено (наведено окремі відомості): труп немовляти без ознак ушкоджень; виразне повнокров'я внутрішніх органів, набряк легень та головного мозку; вага мозку на 40% перевищує вікову норму. При гістологічному дослідженні виявлено набряк легень та головного мозку, помірну гіперплазію селезінки та паратрахеальних лімфатичних вузлів, виразне повнокров'я органів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 73; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты