Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обертальні масляні насоси.




Для отримання вакууму, що досягає однієї мільйонної атмосферного тиску, як і раніше застосовуються обертальні масляні насоси. Їх конструкції різноманітні, а швидкість відкачування становить від 0,3 до 300 л / с. На рис. 1 схематично зображено (в розрізі) такий насос однієї з широко поширених конструкцій. Циліндричний ротор R ексцентрично обертається в циліндричному ж корпусі з вхідним і вихідним патрубками (в останньому встановлений зворотний клапан N). У пазах ротора R сидять дві пластинки V і V1, які притискаються пружинами до внутрішніх стінок корпусу. Вся система занурена в масло, яке служить мастилом і забезпечує ущільнення зазорів між внутрішніми стінками корпусу і деталями ротора. Газ з відкачуваного обсягу, захоплений в порожнині A (після того, як верхня пластинка пройшла вхідний отвір), при подальшому повороті ротора стискається, поки під його тиском не відкриється зворотний клапан, і випускається назовні через масло зовнішньої камери. Такий процес повторюється два рази за один обірт ротора.

 

Рис. 1. Обертальних масляних НАСОС в розрізі (спрощена схема). R - циліндричний ротор; V і V1 - підпружинені пластинки, що розділяють робочий об'єм насоса на дві частини - вхідні A і вихідну A1; N - пружинний зворотний клапан у випускному патрубку.

 

Насос описаного типу неефективний при відкачці повітря, що містить конденсуючі пари (зазвичай це пари води), так як висока ступінь стиснення, необхідна для вихлопу в атмосферу, може призводити до їх конденсації в камері насоса. Разом з маслом конденсат потім знову потрапляє на вхід насоса.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты