Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Контроль: суми виправлень і повинні бути рівними відповідним нев'язкам зі зворотним знаком, тобто .




11 Визначте виправлені збільшення координат по обчисленим збільшенням і виправленням:

(1.11)

Контроль: суми виправлених прирощень координат замкнутого теодолітного ходу повинні дорівнювати нулю

(1.12)

12 По вихідних координатах першої точки (див. табл. 1.3) і виправленим збільшенням послідовно обчисліть координати усіх вершин теодолітного ходу

(1.13)

Приклад:

Для контролю обчислень координат визначте координати і початкової точки замкнутого теодолітного ходу (повинні точно одержати вихідні значення)

(1.14)

Приклад обчислення координат вершин замкнутого теодолітного ходу наведений у відомості (див. табл. 1.2).

13 По обчислених координатах і результатам маркшейдерських вимірів побудуйте план місцевості в масштабі 1:500 у такій послідовності:

13.1 На листі креслярського паперу формату А2 (594х420 мм) побудуйте координатну сітку зі стороною квадрата 100 мм і підпишіть її відповідно до обчислених координат вершин теодолітного ходу і масштабу 1:500.

13.2 По координатах X, Y послідовно нанесіть вершини теодолітного ходу на план. Для контролю замірте на плані довжини сторін і порівняйте їх з фактичними. Розбіжність – не більш 1 мм на плані.

13.3 Відповідно до результатів маркшейдерських вимірів і абрису (рис. 1.6) щодо вершин теодолітного ходу, користаючись лінійкою і транспортиром, нанесіть на план ситуацію – стінки виробок пристовбурного двору, допоміжний стовбур і додаткові камери відповідно до ДСТ [3].

13.4 Оформіть план пристовбурного двору відповідно до ДСТ [3], дотримуючи розмірів и коліру, і захистіть лабораторну роботу.

14 Підготуйтеся до лабораторної роботи № 4.

 

Рисунок 1.6 – Абрис приствольних виробок (альбомн.)


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 57; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты