Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ГОЛКОПРОБИВНОЇ МАШИНИ




ЛАБОРАТОРНА РОБОТА № 15

Тема: Будова, робота голкопробивної машини ІМ-1800

Мета: Вивчити головні частини, будову і роботу голкопробивної машини

Література: М.П.Перепелкина «Механическая технология производства

нетканых материалов» ст.420-431

Методичні вказівки:

 

1. Ознайомитись з будовою та роботою основних вузлів та механізмів машини

2. Замалювати технологічну схему машини, описати будову та роботу машини

3. Основні заправочні параметри голкопробивної машини, їх вплив на якість готових полотен

4. Оформити звіт. Зробити висновки по роботі

 

Порядок виконання роботи:

 

БУДОВА, РОБОТА ОСНОВНИХ РОБОЧИХ ОРГАНІВ

ГОЛКОПРОБИВНОЇ МАШИНИ

Голкопробивна машина ІМ-1800 (рис.1) складається з наступних основних вузлів:

¯ остов;

¯ привід;

¯ механізм живлення;

¯ механізм голкопроколювання;

¯ випускний пристрій.

ОСТОВ1 голкопробивної машини виготовлений із двох чавунних бокових рам, зв’язаних між собою поздовжніми зварними балками, які придають остову необхідну жорсткість. В бокових рамах є розтачки для закріплення окремих вузлів і механізмів машини.

ПРИВІД голкопробивної машини здійснюється від електродвигуна (потужністю 4,5 кВт, n= 1455 об/хв. ) За допомогою варіатора швидкість машини регулюється. Для налагоджувальних робіт передбачений тихий хід (потужністю 0,4 кВт, n= 1400 об/хв.)

Для регулювання відстані між столами та глибини проколювання встановлені електродвигуни потужністю 0,18 кВт, n= 1400 об/хв.. Головний вал 2 машини, отримуючи оберти від основного електродвигуна через варіатор швидкості, передає його за допомогою конічних шестерен ексцентриковому валу 3. На валу 3 закріплений ексцентрик 4, який передає за допомогою шатуна 5 зворотно-поступальний рух голківниці 6. Варіатор швидкості дозволяє регулювати число ходів голківниці в хвилину. Сучасні голкопробивні машини розраховані на 200-1200 ходів в хвилину. Збільшення числа ходів забезпечує більш високу інтенсивність голкопроколювання.

ЖИВИЛЬНИЙ ТРАНСПОРТЕР7 подає волокнистий холст в зону робочих очищуючого 8 і підкладного 9 столів. Для якісного проведення процесу голко проколювання передбачені деякі операції по регулюванню столів. Наприклад, щоб забезпечити вільний рух волокнистого холста, необхідно регулювати висоту очищуючого стола 8, висоту змінюють відповідно товщині матеріалу,що виготовляють. Крім того, необхідно змінювати кут встановлення очищуючого стола, щоб з підвищенням щільності і зменшенням товщини волокнистого холста в наслідок голкопроколювання, він міг залишатися щільно зажатим між робочими столами. Передній кут установки очищуючого стола регулюється за допомогою черв’ячної пари 10.

Суттєво важливою конструктивною особливістю є можливість регулювання глибини проколювання. Регулювання глибини здійснюється, зміною положення по висоті підкладочного столу. Положення робочих столів по висоті регулюють домкратами 11 вручну за допомогою маховика або за допомогою допоміжного приводу від електродвигунів 12, які призначені для регулювання глибини проколювання і 13 призначеного для регулювання положення верхнього очищуючого стола.

Подачу волокнистого холста регулюють безпосередньо живильним механізмом. Живильний транспортер і відтяжний вал 14 синхронізовані, що забезпечує періодичну подачу волокнистого холста. Ведучий вал механізму відтяжки отримує рух від варіатора-розприділювача і передає його через систему передач прижимному валу 15, положення якого можна змінити вручну маховиком механізму 16. Ведучий вал 17 живильного транспортеру отримує рух через систему передач. Ланцюгова передача забезпечує обертаючий рух стрічці живильного транспортера 7. За допомогою регулюючого пристрою 18 можна змінювати кут нахилу живильного транспортера.

Механізм намотування нетканого матеріалу отримує рух від живильного транспортеру за допомогою ланцюгової передачі і складається із товарного вала 19 і фрикціона 20.

ГОЛКІВНИЦЯ , яка робить зворотно-поступальний рух по вертикалі, являє собою плиту, виготовлену із алюмінію до якої прикріплена голкова дошка з голками. По ширині голкової дошки голки розміщують рівномірно з відстанню між рядами до 1 см, але так, щоб ні одна голка не знаходилась за будь-якою іншою голкою в напрямку руху волокнистого холста.

Голки в голковій дошці зазвичай розміщуються ялинкою з наклоном ряду на 450. Довжина голківниці визначається шириною машини і може досягати 16 м.

Основним робочим елементом голківниці в голкопробивній машині є стальні голки із зазубринами для захвату волокон в холсті та перепутування їх

Рис. 1 Поперечний розріз голкопробивної машини ІМ-1800

1- остов; 2- головний вал; 3- ексцентриковий вал; 4- ексцентрик; 5- шатун;

6- голківниця; 7- живильний транспортер; 8- очищуючий стіл; 9- підкладочний стіл;

10- черв’ячна пара; 11- домкрат; 12- 13 – електродвигуни; 14- відтяжний вал;

15- прижимний вал; 16- маховик; 17- ведучий вал; 18- регулюючий пристрій;

19- товарний вал; 20- фрикціон


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 65; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты