Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок виконання роботи. 1. Закріпити жолоб N на тримачі D так, щоб було зручно виконувати експериментальну частину роботи (дивись рис.2).




Виміри

1. Закріпити жолоб N на тримачі D так, щоб було зручно виконувати експериментальну частину роботи (дивись рис.2).

2. Розташувати біля жолоба обмежувальний ящик так, щоб його відкритий бік був звернений до жолоба і розташовувався на одній вертикалі з його нижнім обрізом. Зробити пробні кидки кульки. Якщо кулька не долітає до середини ящика, чи, навпаки, перелітає ящик, то відрегулюйте висоту кріплення жолоба на тримачі.

3. В обмежувальний ящик покласти аркуш копіювального паперу чутливим боком догори і накрити аркушем чистого паперу. Край аркушу сумістити з краєм відкритого боку обмежувального ящика.

4. Зробити 10 кидків кульки, прагнучи робити це однаковим чином і фіксуючи рукою положення паперу відносно жолобу.

5. Перегорнути аркуш паперу і виміряти лінійкою відстані від краю паперу до точок, де падала кулька. Занести результати вимірів в табл.1.

6. Зробити одноразовий вимір висоти H вздовж вертикалі від нижнього краю жолоба до площини, на яку падає кулька.

Обчислення середніх значень

Обчислити середні значення L, vГ, vВ, v, at, an, a, R. Результат для <L> записати внизу табл.1. В цій таблиці також записати величину прийнятої довірчої імовірності і значення коефіцієнтів Стьюдента (див. Додаток 1).

 

Обчислення похибок прямих вимірювань

Похибка вимірювання L має три складові: випадкова похибка ( ), інструментальна похибка (DLін) і похибка відліку (DLвід): *

 

= ,

 

= ,

= .

 

Тоді загальна похибка вимірювання L:

 

=

 

=

Таблиця 1.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты