Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Умовне форматування по формулі




Лабораторна робота № 7

 

Тема: Оформлення таблиць, робота з форматами та даними.

Мета: Навчитися оформлювати таблиці та працювати з форматами даних, ознайомитись з умовним форматуванням Microsoft Excel.

Обладнання та ПЗ: персональний комп’ютер, пакет прикладних програм Microsoft Office.

Теоретичні відомості

 

Excel дозволяє робити форматування комірки з обліком даних, що зберігаються в ній. Таке форматування називається умовним, тому що виконується воно на підставі результатів перевірки певних умов (наприклад, якщо значення в комірці більше або менше певного числа). В умові можуть перевірятися й текстові дані (наприклад, чи відповідає вміст комірки слову «Україна»). Застосовуючи умовне форматування, можна впливати на атрибути шрифту та меж, а також на заливання комірок.

Щоб застосувати умовне форматування до виділених комірок, виберіть команду Формат/Умовне форматування.

Умовне форматування за значенням

Якщо ви хочете, щоб при форматуванні враховувалося значення комірки (число, текст або дата), виберіть у першому списку пункт Значення.

У другому списку, що розкривається, можна вибрати один з умовних операторів: між, поза, дорівнює, не дорівнює, більше, менше, більше або дорівнює, менше або дорівнює. У текстових полях, що залишилися, уводяться константи або формули.

Натисніть кнопку Формат, і на екрані з'явиться варіант діалогового вікна Формат комірок, у якому замість шести вкладок будуть присутні тільки три, а саме Шрифт, Межі та Вигляд.

Виберіть параметри форматування, які повинні бути застосовані, у випадку, якщо умова буде виконана, а потім натисніть кнопку ОК, щоб повернутися в діалогове вікно Умовне форматування. Натисніть кнопку ОК, і діалогове вікно закриється, а комірки, що задовольняють умови, будуть відформатовані.

Умовне форматування по формулі

У тому випадку, якщо для формування умови у вікні Умовне форматування потрібно використати формулу, що повертає значення Істина або Неправда, у першому ліворуч списку вікна потрібно вибрати елемент Формула. Після цього в другому списку можна буде задати умову. Наприклад, для того щоб комірка Е8 виділялася кольорами, якщо значення, що знаходиться у ній, належить діапазону (124;160), необхідно ввести таку умову: =И(E8>124,E8<160).

Алгоритм виконання умовного форматування комірок:

1. Виділите діапазон комірок, які необхідно відформатувати.

2. Формат/Умовне форматування.

3. Виберіть пункт Значення або Формула.

4. Виберіть умовний оператор.

5. У полі умови введіть необхідне значення, а також посилання на комірку або формулу.

6. Натисніть кнопку Формат, задайте необхідний формат. ОК.

7. Якщо потрібно задати додаткові умови або формати, натисніть кнопку А також і повторить описані в пунктах 3-6 операції, потрібну кількість раз.

8. Натисніть ОК, і діалогове вікно буде закрите, а умовне форматування буде застосовано до зазначених комірок.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 106; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты