Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Прийняття рішень за результатами ревізій і перевірок




Реалізація матеріалів ревізій і перевірок на підприємствах починається з підготовки висновків і пропозицій ревізійної комісії (групи). Їх піддають обговоренню на засіданні та стисло викладають у вигляді пропозицій висновку ревізійної комісії.

Підготовка проекту рішення за висновком ревізійної комісії може бути доручена голові комісії, а у випадку відсутності Ревізійної комісії на підприємстві – його головному бухгалтеру.

Матеріали ревізій та перевірок, висновки та пропозиції перевіряючих мають бути винесені на розгляд загальних зборів учасників товариства (кооперативу), Спостережної Ради, власників, керівництва підприємств.

Після комплексного обговорення вище зазначені керівні органи підприємства приймають рішення щодо притягнення винних до матеріальної, дисциплінарної відповідальності та пред’явлення претензійних справ. За необхідності може бути призначено додаткове службове розслідування.

Притягнення посадових осіб до майнової та дисциплінарної відповідальності проводиться у відповідності з чинним законодавством, Статутом та внутрішніми нормативними актами підприємства, а також договорами, укладеними з посадовими особами підприємства.

У разі відмови працівника добровільно відшкодувати заподіяну шкоду підприємству, до нього застосовують примусовий порядок покриття збитків. Тобто відшкодування може здійснюватися й без згоди винного працівника. Покриття шкоди здійснюється за розпорядженням власника або уповноваженого ним органу, а керівниками підприємств, установ, організацій і їх заступників – за розпорядженням вищого в порядку підпорядкованості органу шляхом відрахування із заробітної плати.

При цьому слід пам’ятати, що розпорядження власника або уповноваженого ним органу, або вищого в порядку підлеглості органу має бути зроблено не пізніше двох тижнів з дня виявлення заподіяної працівником шкоди й звернено до виконання не раніше семи днів з дня повідомлення про це працівника.

Якщо працівник не згоден з відрахуванням із заробітної плати або його розміром, він може подати відповідну заяву до комісії з трудових спорів на підприємстві, або звернутись з позовною заявою до суду.

У випадках, коли винними особами допущені порушення та зловживання, що передбачають адміністративну та (або) кримінальну відповідальність, матеріали ревізій та перевірок повинні бути передані правоохоронним органам. Копії документів переданих правоохоронним органам повинні залишатись на підприємстві.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 58; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты