Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Розподіл техніки зв'язку і АСУВ залежно від призначення. Порядок використання.




Визначення технічного стану техніки зв'язку і АСУВ

Технічний стан техніки зв'язку і АСУВ визначається сукупністю властивостей, що змінюються під час її експлуатації та ремонту і характеризуються в певний момент часу значеннями показників і якісними ознаками, встановленими в експлуатаційній і ремонтній документації.

Техніка зв'язку і АСУВ залежно від технічного стану оцінюється як справна, працездатна, несправна і непрацездатна.

Техніка зв'язку і АСУВ є справною, якщо вона відповідає всім вимогам нормативної та (чи) конструкторської документації, і несправною, якщо вона не відповідає хоча б одній з цих вимог.

Техніка зв'язку і АСУВ є працездатною, якщо вона здатна виконувати всі свої функції.

На відміну від справної працездатна техніка зв’язку і АСУВ може мати окремі дефекти, які безпосередньо не впливають на виконання заданих функцій (сліди деформацій, пошкодження опліток кабелів і шнурів, порушення декоративних покриттів тощо).

Техніка зв’язку і АСУВ є непрацездатною, якщо вона нездатна виконувати хоча б одну з її функцій.

Відповідальність за підтримання техніки зв'язку і АСУВ у працездатному стані і забезпечення її постійної готовності до використання за призначенням несуть начальники військ зв'язку об’єднань, начальники зв'язку з’єднань і частин, командири з’єднань і частин, начальники стаціонарних об’єктів зв'язку.

Безпосередню відповідальність за технічний стан техніки зв'язку і АСУВ, її вчасне і якісне обслуговування і ремонт несуть заступники командирів з озброєння (по технічній частині), командири підрозділів і особи, за якими вона закріплена.

 

Розподіл техніки зв'язку і АСУВ залежно від призначення. Порядок використання.

Залежно від призначення техніка зв'язку і АСУВ поділяється на бойову, навчально-бойову і навчальну.

До бойової належить техніка зв'язку і АСУВ, що є на озброєнні і постачанні військ згідно зі штатами (табелями) з’єднань та частин і призначена для організації управління військами, повітряними, морськими силами і зброєю.

До навчально-бойової належить частина бойової техніки зв’язку і АСУВ, яка, крім використання її при вирішенні задач управління військами, використовується також для відпрацювання і вдосконалення навичок особового складу в роботі на техніці зв’язку і АСУВ.

До навчальної належить техніка зв’язку і АСУВ, призначена для навчання особового складу.

Для бойової і навчально-бойової техніки зв’язку і АСУВ наказом Міністра оборони України встановлюються річні норми витрати ресурсів та міжремонтні ресурси (терміни).

Річні норми витрати ресурсів на техніку зв'язку і АСУВ штатних вузлів зв’язку встановлюються відповідно до схем і графіків діючих зв’язків.

Для навчальної техніки зв'язку і АСУВ річні норми витрати ресурсів і міжремонтні ресурси (терміни) не регламентуються, а встановлюється термін служби.

Використання бойової і навчально-бойової техніки зв’язку і АСУВ для навчання особового складу прийомам технічного обслуговування і ремонту, пов’язаним зі штучним введенням несправностей, розбиранням, демонтажем апаратури, порушенням заводських настройок і регулювань, категорично забороняється.

Навчальною технікою зв'язку і АСУВ війська забезпечуються в межах діючих норм за рахунок :

техніки зв'язку і АСУВ, що випускається промисловістю як навчальна;

техніки зв'язку і АСУВ, переведеної у встановленому порядку з бойової (навчально-бойової) в навчальну.

На навчальній техніці зв'язку і АСУВ робиться надпис: “Навчальна”.

Техніка зв'язку і АСУВ має утримуватися згідно з експлуатаційною документацією, у справному стані та у встановленому ступені готовності до використання за призначенням.

Розукомплектування або вилучення складових частин, блоків і вузлів з комплекту техніки зв'язку і АСУВ забороняється.

Особи, винні у використанні техніки зв'язку і АСУВ не за прямим призначенням, у перевищенні річних норм витрати ресурсів, розукомплектуванні, втратах і виведенні її з ладу, притягуються до дисциплінарної і матеріальної відповідальності.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 47; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.02 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты