Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обсяг і терміни проведення технічного обслуговування.




Контрольний огляд техніки зв'язку і АСУВ проводиться перед маршем, заняттями, навчаннями, транспортуванням, на стоянках, перед подоланням водної перешкоди.

Контрольний огляд проводиться з метою перевірки готовності складових частин техніки до використання за призначенням і включає:

- перевірку наявності і стану основних комплектуючих виробів засобів зв'язку і автоматизації, надійності кріплення вузлів, блоків, приладів, табельного і нетабельного майна;

- роботи, передбачені КО засобів пересування;

- перевірку справності і готовності електроустановок до використання;

- перевірку наявності засобів пожежогасіння і забезпечення безпеки особового складу під час експлуатації техніки зв'язку і АСУВ.

Щоденне технічне обслуговування проводиться на техніці зв'язку і АСУВ, яка працює безперервно (або з невеликими перервами) понад одну добу, а також після маршу, занять, транспортування і передбачає виконання таких основних робіт:

- перевірку зовнішнього стану і чищення апаратури без розкриття блоків і монтажу;

- перевірку надійності і справності блокування і заземлення, надійності приєднання півмуфт і роз’ємів;

- перевірку надійності кріплення вузлів, блоків, приладів, табельного та іншого майна;

- перевірку стану джерел живлення електроенергією, антенно-щоглових пристроїв і фідерних ліній, справності ліній службового зв'язку, дистанційного управління і сигналізації, увідних щитів і підсвічувань;

- перевірку працездатності і проведення необхідних регулювань апаратури і обладнання за допомогою вмонтованих приладів і в заданому режимі роботи;

- перевірку наявності і справності засобів пожежогасіння і захисту особового складу;

- прибирання робочих місць, приміщень, відсіків.

Щоденне технічне обслуговування організовується і контролюється командирами підрозділів і проводиться екіпажами (черговими змінами) під керівництвом начальників станцій (старших чергових змін). Для виконання робіт використовуються інструмент і приладдя одиночного комплекту ЗІП і експлуатаційно-витратні матеріали.

Після проведення ЩТО робиться відмітка в апаратному (технічному, машинному) журналі і доповідається командиру підрозділу.

На засобах рухомості і джерелах живлення електроенергією та інших складових частинах ЩТО проводиться згідно з нормативно-технічною документацією родів військ.

Технічне обслуговування №1 проводиться один раз на місяць на всій техніці зв'язку і АСУВ поточного забезпечення незалежно від інтенсивності її використання, як правило, під час проведення паркових днів, а також після навчань і передбачає виконання таких основних робіт:

- роботи в обсязі ЩТО;

- детальний огляд і чищення блоків всієї апаратури;

- перевірку, чищення, регулювання контактів, перемикачів, роз'ємів (при необхідності і залежно від їх стану);

- перевірку працездатності комплектуючих виробів в усіх режимах з використанням вмонтованої системи контролю і засобів вимірювань, які входять в комплект;

- проведення при необхідності залежно від технічного стану електричних і механічних регулювань, а також чищення і змащення частин, які труться;

- перевірку стану систем освітлення, опалення і вентиляції;

- доукомплектування одиночного комплекту ЗІП і витрачених експлуатаційно-витратних матеріалів.

Технічне обслуговування №1 організовується і контролюється командиром частини (начальником зв'язку частини) і проводиться особовим складом екіпажів (чергових змін) на закріплених засобах зв'язку і АСУВ під керівництвом командирів підрозділів.

До виконання робіт залучається особовий склад ремонтних підрозділів (підрозділів обслуговування і ремонту). Під час робіт використовуються запасні частини і матеріали згідно з нормами витрат на експлуатацію, інструмент і приладдя одиночного і групового комплектів ЗІП, обладнання і засоби вимірювання ремонтних підрозділів (підрозділів обслуговування і ремонту).

Результати ТО-1 записуються в апаратний (технічний, машинний) журнал та доповідаються командиру підрозділу (Додаток 69).

У комплексних об'єктах на засобах рухомості, джерелах живлення електроенергією та інших складових частинах вид технічного обслуговування визначається залежно від пробігу (напрацювання).

Технічне обслуговування №2 проводиться один раз на рік на всій техніці зв'язку і АСУВ поточного забезпечення і передбачає виконання таких основних робіт:

- роботи в обсязі ТО-1;

- вимірювання параметрів і характеристик апаратури, передбачених експлуатаційною документацією, і доведення їх до встановлених норм;

- перевірку і заміну електрорадіоелементів, герметичних прокладок та інших матеріалів, які мають обмежений термін служби (зберігання) залежно від їх технічного стану;

- перевірку правильності ведення формулярів (паспортів) та іншої експлуатаційної документації.

Роботи в обсязі ТО-2 організовуються та контролюються командиром частини (начальником зв'язку частини) і проводяться особовим складом екіпажів (чергових змін) на закріплених засобах зв'язку і АСУВ під керівництвом командирів підрозділів. До виконання складних робіт по вимірюванню параметрів залучається інженерно-технічний і особовий склад ремонтних підрозділів.

Під час робіт використовуються запасні частини і матеріали згідно з нормами витрат на експлуатацію, інструмент і приладдя одиночного і групового комплектів ЗІП, обладнання і засоби вимірювання ремонтних підрозділів (підрозділів обслуговування і ремонту).

Результати ТО-2 і значення параметрів заносяться в формуляри (паспорти) і доповідаються командирам підрозділу та частини (додаток 69).

У комплексних об'єктах на засобах рухомості, джерелах живлення електроенергією та інших складових частинах вид технічного обслуговування визначається залежно від пробігу (напрацювання).

ТО-2 закінчується пробним прогоном комплекту техніки під струмом.

Сезонне технічне обслуговування (СО) озброєння та військової техніки (ОВТ) проводиться двічі на рік з метою підготовки та забезпечення надійної роботи автомобільної техніки, засобів зв'язку, електротехнічних засобів (ЕТЗ) та антенно-фідерних пристроїв (АФП) у літній або зимовий періоди експлуатації і включає в себе проведення чергового ТО-1 або ТО-2 автомобільної техніки, ЕТЗ, ТО-1 засобів зв'язку та проведення додаткових робіт для вказаної техніки згідно з експлуатаційною документацією, та Посібника по сезонному технічному обслуговуванню.

Літній та зимовий періоди експлуатації автомобільної техніки, техніки зв'язку, електротехнічних засобів визначаються з настанням стійкої температури повітря відповідно вище або нижче 5oС (додаток 5).

Конкретний зміст робіт, які виконуються при ЩТО, ТО-1 і ТО-2, для кожного типу засобів зв'язку та автоматизації визначається експлуатаційною документацією. В документації для кожного виду обслуговування наводяться переліки операцій, послідовність і технологія їх виконання, інструмент, приладдя і матеріали, необхідні для виконання робіт. В переліках виділяються операції, які є обов'язковими при даному виді технічного обслуговування, і операції, які можуть проводитися залежно від фактичного технічного стану.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-13; просмотров: 250; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты