Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Настройки меню Вид




Опція Размер шрифта дозволяє користувачеві вибрати 5 можливих розмірів шрифту від найкрупнішого до самого дрібного, в залежності від гостроти зору, розміру та типу монітора тощо. Вибір розміру шрифту користувачем тут можливий тільки, якщо в HTML-коді самої сторінки він явно не вказаний. Хоча правилом хорошого тону при створенні веб-сторінок вважається надання читачеві можливості самому обрати зручний для нього розмір, тип і колір шрифту, є сторінки, де воно, на жаль, не виконується. Однак і в цьому випадку користувач може задати свої параметри шрифту, відключивши настройки веб-сторінки за допомогою меню Сервис, Свойства обозревателя…, Общие, Оформление.

Опція Вид кодировкизастосовується у випадках, коли на екрані з’являються тексти типу: юЦЕМРЯРБН хМРЕПТЮЙЯ-сЙПЮХМЮ або Ñåðâåð ñîçäàí ñ öåëüþ ðàçâèòèÿ. Це свідчить про неправильний вибір кодової таблиці.

В HTML кожний символ кодується байтом. Отже всього можна закодувати тільки 256 символів. Тому ті самі символи, які ми застосовуємо для кодування літер кирилиці, інші використовують для кодування специфічних літер своїх +національних алфавітів. Наприклад у польській мові це ­Ł, у німецькій – ß, ü, ö, у французькій é, è, ê, ë, à, ù, û, ô, ç,œ, æ тощо. Тому для правильного відображення тексту необхідно встановити відповідний вид кодування. В більшості випадків броузер робить це автоматично, хоча трапляються і помилки, для виправлення яких доводиться вибрати кодову таблицю вручну за допомогою опції Вид кодировки у меню Вид або відповідної кнопки на панелі інструментів. Зазвичай у цьому меню включають опцію Автоматический выбор.

На жаль, для кирилиці застосовується не одна, а декілька кодових таблиць. Так у операційній системі Windows використовується Кирилиця (Windows-1251), а в операційній системі Unix – Кирилиця (КОИ8-Р) чи її українізований варіант Кирилиця (КОИ8-У), що додатково містить літери є, і, ї. В Інтернеті документи, набрані цими кодовими таблицями зустрічаються однаково часто. Зрідка ще зустрічається Кирилиця (DOS), хоча операційна система DOS вже вийшла зі вжитку. Всі проблеми з кодуванням символів покликана вирішити кодова таблиця ISO, де кожний символ кодується двома байтами. Отже всього можна закодувати понад 64 тисячі символів, що вистачає для літер усіх національних алфавітів, однак поки що Кирилиця (ISO) використовуються рідко.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-05; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты