Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Пункт меню „Створити – Новий SQL-запит”.




Цей пункт меню дозволяє створювати нові SQL-запити для внесення змін в базу даних за допомогою спеціальної мови SQL (Structured Query Language).

Кожен SQL-запит вводиться в спеціально визначеному вікні екранної форми. Для того щоб виконати цей запит необхідно натиснути відповідну кнопку. Перед виконанням запитів на зміну даних, видалення даних з таблиць, вставці нових записів чи створенні нових таблиць, програма буде вимагати підтвердження таких дій, в той час як запити на вибірку даних виконуються відразу, а результат вибірки відображається у таблиці, в нижній частині екранної форми. Користувач має можливість вибрати з переліку шаблон SQL-запиту, очистити вікно для вводу запитів, вставити в позицію курсору знаки арифметичних чи логічних дій, знаки порівняння, дужки, вибрати зі списку зарезервовані слова, ім’я таблиць та назви полів у відповідних таблицях. Для вибору таблиці чи поля можна скористатися відповідною кнопкою. При цьому відкриється спеціальне вікно, де у вигляді дерева буде відображено перелік всіх таблиць в поточній базі даних, а для кожної таблиці – перелік полів. Після натискання на кнопку „Ок” цього вікна, в залежності від того, який рівень дерева ви позначите мишкою (рівень таблиць чи рівень полів), в позицію курсору будуть вставлені або ім’я таблиці, або ім’я таблиці та через крапку ім’я поля. Кожен успішно виконаний SQL-запит заноситься в спеціальну чергу, з якої за допомогою відповідних кнопок можна їх перебирати. Для друку інформації запитів по виборці даних передбачена можливість вказати заголовок на друкованій формі та визначити необхідний макет сторінки.

Пункти меню „Створити – Нову таблицю” чи „Створити – Новий SQL-запит” мають використовувати тільки досвідчені користувачі, які знають структуру бази даних та мову SQL. В іншому випадку це може привести до непоправної втрати даних.

Поточний SQL-запит можна зберегти в будь-яку папку на комп’ютері у вигляді текстового файлу з розширенням „.sql”. Для цього необхідно вибрати пункт головного меню „Файл - Записати” або натиснути на відповідну кнопку панелі інструментів. Після цього відкриється стандартне вікно для запису файлів операційної системи, а користувач повинен вибрати потрібну папку та задати ім’я для файлу, в який буде зберігатися SQL-запит.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 69; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты