Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Журнал чеків по касах за день




Цей програмний модуль дозволяє переглядати по кожній касі всі чеки за вказаний день.

Для цього необхідно спочатку вказати потрібну дату, або вибрати її з календаря, який відкривається при натисканні на кнопку, розташованою поруч, та скористатися кнопкою «Отримати» для формування самих чеків по даних про продаж товарів, що були зчитані з касового сервера.

Далі з відповідного списку вибираємо потрібну касу, після чого для обраної каси оновлюється таблиця з переліком сформованих чеків, яка містить такі графи: номер чека, час, коли він був пробитий, сума продажу, сума оплати та сума знижки (надбавки) по чеку, відхилення між загальною сумою продажу та сумою оплати, та найменування помилки. Нижче таблиці на формі відображаються аналогічні підсумкові суми по касі за вказану дату.

Спеціальні кнопки поруч з навігатором на нижній панелі вікна дозволяють здійснювати швидкий пошук потрібного чека за його номером, або відображати в таблиці тільки помилкові чеки (у яких сума продажу по чеку не співпадає з сумою оплати). Використовуючи кнопку «Докладно», можна по кожному чеку переглянути всі транзакції, що відносяться до поточного чека. Ці транзакції відображаються в таблиці на наступній сторінці форми, і мають такі реквізити: код транзакції, код артикулу, найменування товару, ціна, кількість та сума проданого товару, сума знижки, час, ознака коректності операції та найменування помилки.

Формування і перегляд журналу чеків не є обов’язковою процедурою, а використовується лише в тому випадку, коли існують розбіжності між обсягом продажу товарів, зафіксованим касовим сервером, та даними по Z-звіту незалежного фіскального реєстратора (касового апарата) при його обнулінні. Якщо ці дані збігаються, то можна не формувати журнал чеків. Кнопка «Видалити» призначена для знищення раніше сформованих чеків з журналу, як по окремій так і по всіх касах, тільки за один день, або за весь період до вказаної користувачем дати.

Для того, щоб роздрукувати журнал чеків по обраній касі на принтері, чи переглянути друковану форму цього журналу у вікні попереднього перегляду на екрані, потрібно скористатися відповідними кнопками на панелі інструментів головного вікна, або просто натиснути на кнопку „Друк”.


Поделиться:

Дата добавления: 2014-12-23; просмотров: 89; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.009 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты