Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СКЛАДАННЯ ТЕХНОЛОГІЧНОГО ГРАФІКУ




 

До залізничним під'їзних шляхів відносяться колії, призначені для обслуговування окремих підприємств, організацій, установ, пов'язані із загальною мережею залізниць безперервною рейковою колією і належать:

а) підприємствам, організаціям і установам;

б) залізницях.

Колійний розвиток, споруди та пристрої залізничних під'їзних колій повинні забезпечувати у відповідності з обсягом перевезень безперебійну вантаження і вивантаження вантажів, маневрову роботу та раціональне використання вагонів і локомотивів.

Залізничні під'їзні колії, локомотиви і вагони підприємств, організацій та установ повинні міститися ними в повній справності згідно з правилами, затвердженими відповідними міністерствами, відомствами.

Належать підприємствам, організаціям і установам локомотиви і вагони, що виходять на шляху загальної мережі залізниць, повинні в усьому відповідати вимогам Правил технічної експлуатації залізниць. Порядок виходу на станцію примикання локомотива, який належить підприємству, організації або установі, встановлюється начальником відділення дороги.

Взаємовідносини залізниці з підприємством, організацією або установою, що мають залізничні під'їзні шляхи, регулюються договором на експлуатацію залізничної під'їзної колії.

Подача і прибирання вагонів, а також маневрова робота на залізничних під'їзних коліях, що належать підприємствам, організаціям і установам, виробляються їх локомотивами.

За відсутності свого локомотива у підприємства, організації або установи подача і прибирання вагонів і маневрова робота провадяться локомотивом залізниці за плату, встановлену тарифом.

Порядок подачі та прибирання вагонів, а також строки обороту вагонів і контейнерів на залізничному під'їзній колії підприємства, організації, установи встановлюються договором на експлуатацію залізничної під'їзної колії.

Робота залізничних під'їзних колій підприємств, організацій та установ, що мають свої локомотиви, повинна здійснюватися на основі єдиного технологічного процесу роботи під'їзної колії і станції примикання.

Підприємство, організація або установа і залізниця в цілях скорочення простою вагонів в цілому по станції можуть встановлювати в договорі на експлуатацію залізничної під'їзної колії єдину норму простою вагонів для станції і під'їзної колії.

При невиконанні єдиної норми простою вагонів підприємство, організація або установа несе відповідальність за простій вагонів понад норми, встановленої технологічним процесом для даного під'їзної колії, але не більше ніж за час завищення єдиної норми.

Час знаходження вагонів на залізничному під'їзній колії враховується:

а) по номерному способу - при середньодобовому вагонообігу менше 50 вагонів;

б) по без номерному способу - при середньодобовому вагонообігу 50 вагонів і більш.

Начальником залізниці за угодою з підприємством, організацією, установою можуть встановлюватися винятки із зазначеного порядку.

Час знаходження на залізничному під'їзній колії ізотермічних вагонів, цистерн, бункерних напіввагонів, цементовозів, транспортерів та інших спеціальних вагонів враховується окремо.

Взаємовідносини залізниці з підприємством, організацією або установою, що мають свої прирейкові склади та навантажувально-розвантажувальні майданчики на під'їзних коліях, які належать залізниці, регулюються договором про подачу та забирання вагонів.

Подача і прибирання вагонів і маневрова робота на під'їзних коліях залізниці проводяться локомотивом залізниці за плату, встановлену тарифом.

Договір на експлуатацію залізничної під'їзної колії і договір про подачу та забирання вагонів розробляються з урахуванням технології роботи під'їзної колії і технології роботи станції примикання, заснованих на прогресивних технічних нормах.

При визначенні кількості подач і інтервалів між ними повинні враховуватися фронт навантаження і вивантаження і найбільша кількість вагонів у подачі.

Фронт навантаження і вивантаження визначається кількістю вагонів, встановлюваних по корисній довжині складського шляху, яка може бути використана для одночасної навантаження або вивантаження однорідних вантажів.

Завантаження та вивантаження на підприємствах з постійним вантажообігом повинні бути механізовані. Вибір засобів механізації проводиться виходячи з техніко-економічної доцільності.

Фронт механізованого навантаження і вивантаження встановлюється виходячи з кількості і переробної спроможності механізмів.

Фронт навантаження і вивантаження маршрутів при відправленні або прибутті одного або більше маршрутів на добу повинен бути пристосований для навантаження і вивантаження маршруту не більше ніж в два-три подачі.

Час простою вагонів під навантаженням і вивантаженням у разі обслуговування залізничної під'їзної колії локомотивом залізниці визначається з моменту фактичної подачі вагонів до місця навантаження або вивантаження до моменту одержання станцією від підприємства, організації або установи повідомлення про готовність вагонів до збирання.

За затримку понад 15 хвилин з вини залізниці прибирання вагонів з місць вантаження і вивантаження на залізничних під'їзних коліях у разі, коли подача і прибирання вагонів здійснюються локомотивом залізниці, або прийому вагонів з під'їзних шляхів залізниця сплачує вантажовідправнику, вантажоодержувачу або власнику під'їзної шляхи штраф. Цей штраф нараховується за весь час затримки з моменту закінчення строку на прибирання вагонів, передбаченого договором на експлуатацію залізничної під'їзної колії або договором про подачу та забирання вагонів.

Час простою вагонів на під'їзних коліях підприємств, організацій та установ, що обслуговуються їх локомотивами, визначається з моменту передачі вагонів на виставкових шляхах.

Місце і порядок виробництва приймально-здавальних операцій встановлюються договором на експлуатацію залізничної під'їзної колії. Норми часу на приймально-здавальні операції не повинні перевищувати 1 хвилини на вагон і 30 хвилин на всю одночасно пропоновану партію вагонів.

Отримавши з СТЦ або товарної контори вагонні листи прийомоздавач вантажів готується до розвантаження. До моменту подачі вагонів підготовляє місце для вантажів,установлює черговість розвантаження і ознайомлює членів комплексної механізованої бригади з порядком виконання роботи. Насамперед він намічає порядок розміщення вантажу.

На підставі вагонних листів, що надійшли, прийомоздавач попередньо записує вантаж у книгу розвантаження (форма ГУ-44) . У фронті розвантаження підготовляє вивантажувальний інвентар, піддони, звільняє місце для роботи механізмів і т.д. Розтавляє вагони для розвантаження складач поїздів за вказівкою прийомоздавача, що одночасно перевіряє справність пломб (ЗПП) і робить зовнішній комерційний огляд вагона (або вантажу на відкритому рухомому складі) . Виявивши комерційні несправності, прийомоздавач вантажів доповідає про них завідуючому вантажним районом або начальнику станції.

Після комерційного огляду вагонів прийомоздавач вантажів знімає пломби (ЗПП) і дає вказівку бригадиру комплексної механізованої бригади приступити до розвантаження. При знятті пломби перерізається пломбувальний дріт посередині петлі, згорнутої навколо вушка дверної накладки. Потім спеціальними ножицями знімають дротову закрутку. Відчиняти двері вагона необхідно обережно за поруччя на себе, слідкуючи за тим, щоб із вагона не випав вантаж.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 70; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты