Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


СКЛАДАННЯ СХЕМИ ОБІГУ ЕЛЕКТРОННИХ ПЕРЕВІЗНИХ ДОКУМЕНТІВ




 

Електронні документи застосовуються на усіх етапах перевізного процесу – від узгодження заявки до моменту отримання вантажу. Дані паперових перевізних документів та електронних будуть ідентичними. В основі електронного документообігу лежить обмін даними автоматизованих систем залізниці і користувачів залізничних послуг із застосуванням електронного цифрового підпису, яким буде засвідчуватися електронна накладна. Це дозволяє здійснювати юридично чинну взаємодію при обміні документами в електронному вигляді без надання паперового аналога

При відправленні вантажів із залізничних станцій України електронний перевізний документ створюється на станції відправлення. Дані електронного перевізного документа формуються в автоматизованій системі клієнта, після чого передаються до автоматизованої системи ГІОЦ і далі до АСК ВП УЗ.

Для завершення формування електронного перевізного документа дані електронного перевізного документа передаються з АСК ВП УЗ на АРМ ТВК за його запитом. Після завершення формування електронний перевізний документ передається з АРМ ТВК до АСК ВП УЗ. АСК ВП УЗ передає електронний перевізний документ до ПАК АЕДО для збереження та до автоматизованої системи ГІОЦ.

Основою єдиної АСУ вантажних перевезень УЗ є єдина інформаційна база, з якою працюють всі учасники перевізного процесу. Єдина база забезпечує однократне введення інформації в систему з подальшим її використанням у всіх технологічних і управлінських процесах.

Тому разом з застосуванням електронного документообігу в Укрзалізниці забезпечує:

- прискорення процесу створення та обігу документів;

- підвищення якості створених документів;

- підсилення контролю за переміщенням та виконанням документів;

-підвищення оперативності доступу до документів;

-підвищення надійності та безпеки зберігання документів;

-підвищення оперативності та якості обслуговування користувачів залізничного транспорту;

-підвищення оперативності та якості забезпечення перевізного процесу;

-підвищення ефективності та оперативності прийняття управлінських рішень;

-зниження затрат на підготовку та обіг документів;

-зниження затрат на зберігання документів.

В комерційному господарстві ще не досягнуто електронного документообігу при обслуговуванні вантажоодержувачів та вантажоодержувачів. Тому основними вимогами до АСК ВП УЗ - є наскрізна автоматизація вcix взаємопов’язаних процесів забезпечення вантажних перевезень комплексної взаємодії з клієнтами залізничного транспорту, залізничними адміністраціями країн СНД, Балтії та інших країн Європи, організації безпечного та швидкого руху поїздів, ефективного використання рухомих та стаціонарних засобів залізничного транспорту України (вагонів, локомотивів, контейнерів, колійного господарства і таке інше), фінансово-економічної діяльності функціональних підрозділів Укрзалізниці та залізниць України при здійсненні вантажних перевезень.

Схема обігу електронних перевізних документів наведена на листі 1 графічної частини роботи.

 

 

СПИСОК ЛІТЕРАТУРИ

 

 

1. Статут залізниць України. Київ «Транспорт» 1998.

2. В. П. Перепон, П. В. Поликарпочкин «Грузовая и коммерческая робота. Организация и управление» «Москва» Транспорт 1986.

1.М. П. Корнійчук, Н. В. Липовець, Д. О. Шамрай «Технологія галузі і технічні засоби залізничного транспорту» Частина 2. Київ 2007.

2.Г.Ф. Бабушкин, І. П. Завгородний «Организация перевозок и коммерческая работа на промішленном железнодорожном транспорте» «Вища школа»

1.А.М. Котенко «Управління вантажною і комерційною роботою на залізничному транспорті» частина 1 «нове слово» 2005

2. А.М. Котенко «Управління вантажною і комерційною роботою на залізничному транспорті» частина 2 «нове слово» 2005

1. Тарифне керівництво №1 ч.1 Укрзалізниця 2001.

2.Тарифне керівництво №1 ч.2 Укрзалізниця 2001.

3. Тарифне керівництво №4 Укрзалізниця 2001.

4. Технічні умови навантаження та закріплення вантажів.

1. Правила перевезення вантажів залізничним транспортом України, ч.1 Київ 2004.

2. Дерібас А.Т., В.В. Сміхов «Організація вантажної і комерційної роботи на залізничному транспорті» 1980.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-19; просмотров: 84; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты