Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Огляд нормативно-правових документів.




Діяльність ПААЗ регламентується Основами законодавства України про охорону праці, Статутом ПААЗ та законодавчими актами України про охорону праці:

Конституція України, Основи законодавства України про охорону праці, Санітарні норми мікроклімату виробничих приміщень, Накази Міністерства охорони здоров'я № 146, № 49, №268, № 528, Закон України «Про охорону праці», «Гігієнічна класифікація праці за показниками шкідливості та небезпечності факторів виробничого середовища, важкості та напруженості трудового процесу», «Типове положення про порядок проведення навчання і перевірки знань з охорони праці», «Порядок проведення розслідування та ведення обліку нещасних випадків, професійних захворювань і аварій на виробництві», «Типове положення про службу охорони праці» та інші.

1.2 . Дані про призначення, специфіку, економічне і соціальне значення ПАЗ.

ПАО "Полтавський автоагрегатний завод" (ТАПАЗ) - українське машинобудівне підприємство по виробництву складної гальмівної апаратури для великовантажних автомобілів, розташоване в місті Полтава.

ПААЗ розташований за адресою: м. Полтава вул. зіньковська, 57

Завод заснований 1 грудня 1945 року як підприємство по ремонту сільськогосподарської техніки (моторемонтний завод). У 1948 році моторемонтний завод був реорганізований в ремонтний. У 1950 році були побудовані моторний цех і заводоуправління і вже в 1953 році завод приступив до капітального ремонту вантажних автомобілів ГАЗ-АА і ГАЗ-ММ. У 1955 році освоєний ремонт автомобілів "Перемога".

 

27 квітня 1959 року завод був реорганізований в автоагрегатний, заводу було поставлено завдання освоїти масове виробництво вузлів і агрегатів гальмівної системи для великовантажних автомобілів. В короткий час було освоєно 7 найменувань пневмоаппаратов і перевертаючий механізм кузова для КрАЗа. У 1960 році виготовлені перші вузли гальмівної апаратури і пневмоусилителя рулюючи, які були поставлені автомобільним заводам. Освоївши гальмівну апаратуру, завод став першим спеціалізованим підприємством в СРСР по її виробництву. У 1964 році завод починає виробництво обприскувачів - перших товарів народного споживання що випускаються на підприємстві.

 

З 1970 року завод випускає м'ясорубки. З 1976 року розпочинається випуск продукції пневмоаппаратуры верстатобудування, починає роботу механо-складальний цех № 2 площею 13400 м², ливарний цех потужністю 1200 тонн литва в рік, підстанція відкритого типу з ВЛ 110/10 квт, а в 1978 році інженерно-лабораторний комплекс.

 

У 1994 році на базі заводу створено відкрите акціонерне товариство "ПААЗ", а в 1996 році в структурі ВАТ "ПААЗ" виділено підприємство "Автоагрегат-ПААЗ". У 1996 році підприємство увійшло до складу Холдингової Компанії "Автокраз".

27 квітня 1959 року завод був реорганізований в автоагрегатний, заводу було поставлено завдання освоїти масове виробництво вузлів і агрегатів гальмівної системи для великовантажних автомобілів. В короткий час було освоєно 7 найменувань пневмоаппаратов і перевертаючий механізм кузова для КрАЗа. У 1960 році виготовлені перші вузли гальмівної апаратури і пневмоусилителя рулюючи, які були поставлені автомобільним заводам.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 59; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты