Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок зберігання і видачі ключів від паркових приміщень, замків запалювання і люків машин




Порядок зберігання й видачі ключів від замків запалювання, люків машин, паркових приміщень і воріт парку повинен забезпечувати своєчасний вихід машин з парку, а також виключати випадки самовільного використання їх особовим складом.

Ключі зберігаються: від замків запалювання і люків машин: один комплект - у чергового парку, другий – у чергового роти (підрозділу) в запечатаній скриньці разом із дорожніми листами на випадок тривоги; від паркових приміщень і воріт парку: один комплект – у чергового парку, другий – у чергового частини в запечатаній скриньці.

 

 


 
 


Тема 13/2 Внутрішня служба у парку військової частини

 

1. Вивчити питання практичного заняття щодо порядку виходу і повернення машин у парк та роботи техніка (з безпеки дорожнього руху) – начальника КТП щодо перевірки машин перед виходом з парку.

Література:

ЗУ від 24.03.1999 “Статути ЗСУ”: розд. 10 ст.342;

Методичний посібник з основних питань організації повсякденної діяльності військ (сил).: стор. 128-134, 139-152;

Наставление по автомобильной службе: гл. IV п. 4;

Організація внутрішнього порядку та служби у парках військових частин ЗСУ: стор. 27-32, 108-114, 122;

Організація роботи техніка (з БДР) – начальника КТП військової частини: стор. 4-29;

 

2. Самостійно вивчити і занотувати основні положення та показники з питань організації паркового (парко-господарського) дня у військовій частині.

ЗУ від 24.03.1999 “Статути ЗСУ”: розд. 10 ст.343-350;

Експлуатація армійських машин. Навчальний посібник. - М., Воєніздат, 1978: розд. IV п.15.7;

 
 

Методичний посібник з основних питань організації повсякденної діяльності військ (сил). – Київ, Варта, 2007.: стор. 152-154.

 

                       
   
Відмінності та загальні риси паркового та парково-господарського днів
 
   
Парково-господарський день
   
Парковий день
 
 
 
Визначається планом бойової підготовки частини, а в підрозділах - розкладами занять. Забороняється проведення у передвихідний і передсвятковий день, поєднання з іншими видами робіт і занять.
 
Визначається розпорядком дня. Проводиться у передвихідний (передсвятковий) день.
   
Термін проведення
 
 
 
 
Заборонено призначати в наряд особовий склад ремонтних підрозділів військових частин, водіїв (механіків-водіїв) автомобільної техніки
   
Залучається особовий склад, вільний від нарядів
   
Залучення о/с
 
 
   
Плани проведення
 
 
 
Плани проведення паркового дня і парково-господарського дня розробляються штабом частини разом із – начальником відділу логістики–заступником командира військової частини, начальниками родів військ і служб і затверджуються командиром частини.

 

 


Для підтримання озброєння, бойової та іншої техніки в постійній бойовій готовності у військовій частині встановлюються паркові та парко-господарські дні. Паркові дня проводяться у робочі дні, не менш двох разів на місяць (забороняється проводити паркові дні у передвихідні та передсвяткові дні). Парко-господарські дні проводяться щоп’ятниці.

 

У парковий день до робіт в парку залучається весь особовий склад військової частини. Забороняється призначати в добовий наряд особовий склад ремонтного підрозділу, відділень технічного обслуговування, екіпажі, водіїв (механіків-водіїв), на машинах яких спланована робота.

Роботи особового складу на техніці проводяться тільки під керівництвом офіцерів підрозділів.

Усі посадові особи військової частини, які мають відношення до забезпечення бойової готовності техніки, знаходяться у парку і особисто перевіряють бойову готовність і технічний стан машин. Результати огляду техніки заносяться в книгу огляду (перевірки) машин підрозділів або в картку обліку недоліків в технічному стані, плані-завданні на машину.

Недоліки, які впливають на боєготовність, усуваються терміново.

Відповідальність за організацію і проведення паркового дня покладається на командира військової частини.

Матеріально-технічне забезпечення паркового дня, використання засобів механізації покладається на заступників командира військової частини з озброєння і тилу.

Морально-психологічне забезпечення паркового дня здійснюється заступником командира військової частини з виховної роботи.

Штаб військової частини планує роботи, контролює організацію і хід робіт у підрозділах.

План проведення паркового дня у військовій частині відпрацьовується штабом частини. В його розробці беруть участь заступники командира з озброєння, тилу і виховної роботи, начальники служб, які визначають обсяг і порядок всебічного забезпечення паркового дня.

Після узгодження план надається командиру військової частини на затвердження. Витяги із затвердженого плану доводяться штабом військової частини до заступників командира військової частини, начальників родів військ і служб, командирів підрозділів не пізніше, як за три доби до початку паркового дня.

Основними заходами, які повинні проводитись під час паркового дня повинні бути:

огляд і перевірка стану машин командирами підрозділів, начальниками служб, іншими посадовими особами, екіпажами, водіями (механіками-водіями), спеціалістами-ремонтниками, усунення виявлених недоліків;

перевірка заправки експлуатаційними матеріалами систем, агрегатів і механізмів машин;

технічне обслуговування і ремонт машин, які знаходяться на зберіганні або після використання;

технічне обслуговування і ремонт обладнання технічних засобів на місцях стоянки машин, які використовуються під час приведення техніки у бойову готовність;

технічне обслуговування і ремонт обладнання, яке використовується під час технічного обслуговування машин або при приведенні їх в бойову готовність.

Як правило, з метою проведення паркового дня відпрацьовується план, в якому передбачається проведення на машинах конкретних робіт та інших завдань, спрямованих на забезпечення бойової готовності машин.

Підготовка паркового дня повинна передбачати:

надання заявок на виконання робіт силами підрозділів технічного обслуговування та ремонту військової частини;

розробку і затвердження плану проведення паркового дня у військовій частині;

відпрацювання підрозділами заявок на необхідні пально-мастильні матеріали, запасні частини та інші витратні матеріали;

відпрацювання плану проведення паркового дня у підрозділах;

відпрацювання планів-завдань екіпажам машин, операційних (технологічних) карток для виконання робіт на машинах, розробку планів-конспектів для проведення занять з особовим складом. Крім цього, організацію постів і бригад для централізованого виконання робіт на машинах, створення графіків їх використання під час проведення паркового дня.

Парковий день розпочинається із загального шикування військової частини. Місце, час і форма одягу визначається командиром військової частини.

При шикуванні військової частини командирами підрозділів перевіряється особовий склад, уточнюється його наявність і готовність до паркового дня та доповідається командиру військової частини про готовність до виконання робіт.

Командир військової частини заслуховує доповіді командирів підрозділів, посадових осіб, які відповідають за забезпечення до готовності спланованих робіт, уточнює порядок роботи і ставить особовому складу частини загальні завдання на виконання робіт паркового дня.

Початок і кінець робіт у парку, а також перерви надаються по командах в терміни, що визначені розпорядком дня. Паління організується поза територією парку в спеціально визначеному і обладнаному місці.

Під час однієї з перерв організовується додаткове харчування особового складу.

Наприкінці паркового дня командири підрозділів узагальнюють дані про проведені роботи і доповідають по команді про результати їх виконання, ефективність використання сил і засобів, вирішення навчальних завдань, витрату матеріалів і майна, що виділено, результати перевірки техніки посадовими особами. В доповіді відображаються також питання дотримання військової дисципліни, заходів безпеки, своєчасності і правильності оформлення необхідної документації.

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 176; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты