Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Матеріали методичного забезпечення заняття. 6.1. Навчально-методична література:




6.1. Навчально-методична література:

- основна:

1. Туберкульоз /За редакцією Асмолова О.К. – Одеса, 2002. – 275 с.

2. Пилипчук М.С., Петренко В.І. Фтизіатрія. – Київ: Вища школа, 1998. – 255 с.

3. Туберкулёз: клиника, диагностика, лечение /Под ред. проф. А.К.Асмолова. - Одесса, 2001. – 185 с.

4. Туберкульоз: Підручник для студ.мед.навч.закл. III-IV рівнів акредитації (електроний ресурс) / О.К.Асмолов. О.А.Бабуріна, І.М.Смольська, Н.А.Герасимова.

- додаткова:

1. Наказ МОЗ України №384 „Протокол надання допомоги хворим на туберкульоз”// Зб. Нормативно-директивних документів з охорони здоров’я. – 2006. - № 7. – С.46 – 71.

2. Фещенко Ю.І., Мельник В.М. Сучасні методи діагностики, лікування і профілактики туберкульозу: Посібник для лікарів, студентів, інтернів, курсантів та ін.– Київ, 2002. – 713 с.

3. Визель А.А. Туберкулез/ Науч. рук-ль М.И.Перельман. – М.: Медицина, 1999. – 402 с.

4. Туберкулез: Руководство по внутренним болезням / Под ред. акад. РАМН А.Г. Хоменко. – М.: Медицина, 1996. – 502 с.

6.2. 0рієнтуюча карта щодо самостійної роботи студента з літературою з теми заняття (виконується письмово).

Основні завдання Вказівки Відповіді  
  1.     Вивчити: Класифікацію пневмоконіозів   Вказати патоморфологію розвитку пневмоконіозів за класифікацією  
2.     Діагностичні ознаки для обгрунтування діагнозу силікотуберкульозу   Встановити професійний анамнез. Вказати зміни, які виявляються під час діагностичних досліджень (клінічних, лабораторних, рентгенологічних та ін.).  
3. Диференційну діаг-ностику пневмоко-ніозу і сілікотубер-кульозу та дисеміно-ваного туберкульозу легень Вказати основні диференціально-діагностичні ознаки за схемою: анамнез, скарги, дані об’єктивного обстеження, лабораторні та рентгенологічні дані, наслідки.  
4. Діагностичні ознаки для обгрунтування діагнозу туберку-льозу легень у хворого на ВІЛ/СНІД. Вказати основні диференціально-діагностичні ознаки ВІЛ-інфекції, СНІДу (клінічні стадії), визначити скарги, дані об’єктивного обстеження, лабораторні та рентгенологічні дані, які свідчать про ВІЛ/СНІД асоційований туберкульоз.  
5. Особливості перебі-гу ВІЛ/СНІД асоці-йованого туберку-льозу Вказати особливості перебігу ВІЛ/СНІД асоційованого туберкульозу  
6. Лікування хворих на силікотуберкульоз Визначити режими лікування хворим на силікотуберкульоз у відповідності з категорією.  
7. Лікування хворих на ВІЛ/СНІД асоційований туберкульоз. Визначити режими лікування хворим на ВІЛ/СНІД асоційований туберкульоз у відповідності з категорією.    
7. Профілактика ту-беркульозу у хворих на ВІЛ/СНІД.   Визначити режими профілактики туберкульозу у хворих на СНІД, ВІЛ-інфекцію.  

Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты