Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Друге – створено всеукраїнську асоціацію підприємців. Одеське відділення розташоване на вул. Семінарській.




В Одесі також утворено асоціацію платників податків (розташована на вул. Піонерській 11). Асоціація надає консультації, допомагає підприємцям у відстоюванні своїх прав при суперечках з податківцями, адміністрацією тощо.

Третє – існує УСПП (Українська спілка промисловців і підприємців). Одеську спілку очолює директор “Стальканату”.

Четверте – існує Координаційна Рада підприємців України

П’яте – створено Федерацію профспілок працівників кооперації і підприємництва (очолює Кожевіна Н.Д.)

Шосте – створено “Антирейдерську спілку підприємців” (2007 р.) для протидії рейдерству в Україні. Спілка створює регіональні центри, консультаційні центри “Корпоративна безпека”. На інтернет-порталі antireider.org публікують списки судій, юридичних фірм, реєстраторів, інших організацій, які приймають участь у рейдерських процесах.

Сьоме – створено спеціальний банк мікрокредитування малого підприємництва. Одеське відділення розташоване на В.Арнаутській.

Восьме – в Одесі створено недержавну Одеську компанію “Служба безпеки бізнесу” (СББ).

СББ має 4 відділи: інформаційно-аналітичний, технічний, детективно-розшуковий, охорони. Замовлення може бути на охорону об’єктів, сім’ї, розшуку та інше.

 

Поступово проводиться політика спрощення оподаткування малого підприємництва у напрямку введення фіксованого та єдиного податку, а також спрощення звітності.

Вперше спрощена система оподаткування та, відповідно, звітності для малого підприємництва введено 1 січня 1999 року Указом Президента України № 727/98 від 3.07.98.

Спрощена система оподаткування, обліку та звітності - особливий механізм справляння податків і зборів, що встановлює заміну сплати окремих податків і зборів, на сплату єдиного податку, з одночасним веденням спрощеного обліку та звітності.
Юридична особа або фізична особа - підприємець може самостійно обрати спрощену систему оподаткування, якщо така особа відповідає певним вимогам, визначеним законодавством.

У відповідності до Закону України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законодавчих актів України щодо спрощеної системи оподаткування, обліку та звітності» суб'єкти господарювання, які застосовують спрощену систему оподаткування, обліку та звітності, поділяються на такі групи платників єдиного податку:

 

перша група - фізичні особи - підприємці, які не використовують працю найманих осіб, які здійснюють виключно роздрібний продаж товарів з торгових місць на ринках і/або здійснюють господарську діяльність з надання побутових послуг населенню, і обсяг доходів яких протягом календарного року не перевищує 150 тис. грн;

Друга група - фізичні особи - підприємці, які здійснюють господарську діяльність з надання послуг, у тому числі побутових, платники єдиного податку та/або населенню, виробництво та продаж товарів, діяльність у сфері ресторанного господарства за умови, що протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв: не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 10 осіб; обсяг доходу не перевищує 1 млн грн.


Дія цього підпункту не поширюється на фізичних осіб - підприємців, які надають посередницькі послуги з купівлі, продажу, оренди і оцінки нерухомого майна. Такі фізичні особи - підприємці відносяться виключно до третьої групі платників єдиного податку, якщо відповідають вимогам, установленим для третьої групи;

третя група - фізичні особи - підприємці, які протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв:

не використовують працю найманих осіб або кількість осіб, які перебувають з ними у трудових відносинах, одночасно не перевищує 20 осіб;
обсяг доходу не перевищує 3 млн грн;

Четверта група - юридичні особи - суб'єкти господарювання будь-якої організаційно-правової форми, які протягом календарного року відповідають сукупності наступних критеріїв: середня учетность кількості працівників не перевищує 50 осіб; обсяг доходу не перевищує 5 млн грн.

Фіксовані ставки єдиного податку встановлюються сільськими, селищними та міськими радами для фізичних осіб - підприємців, які здійснюють господарську діяльність, залежно від виду господарської діяльності, з розрахунку на календарний місяць:

1) для першої групи платників єдиного податку - у межах від 1 до 10 відсотків розміру мінімальної заробітної плати;

2) для другої групи платників єдиного податку - у межах від 2 до 20 відсотків розміру мінімальної заробітної плати.

 

Відсоткова ставка єдиного податку для третьої і четвертої груп платників єдиного податку встановлюється у розмірі:

1) 3 відсотки доходу - у разі сплати податку на додану вартість згідно з цим Кодексом;

2) 5 відсотків доходу - у разі включення податку на додану вартість до складу єдиного податку.

Не можуть бути платниками єдиного податку:
суб'єкти господарювання (юридичні особи та фізичні особи - підприємці), які здійснюють:
діяльність з організації, проведенню азартних ігор;
обмін іноземної валюти;
виробництво, експорт, імпорт, продаж підакцизних товарів (крім роздрібної продажу паливно-мастильних матеріалів в ємностях до 20 літрів і діяльності фізичних осіб, пов'язаної з роздрібним продажем пива і столових вин);
видобуток, виробництво, реалізацію дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, у тому числі органогенного утворення;
видобуток, реалізація корисних копалин;
діяльність у сфері фінансового посередництва, окрім діяльності у сфері страхування, що здійснюється страховими агентами, визначеними Законом України "Про страхування", сюрвейєра, аварійними комісарами і аджастер, визначених розділом III цього Кодексу;
діяльність з управління підприємствами;
діяльність з надання послуг пошти і зв'язку;
діяльність з продажу предметів мистецтва та антикваріату, діяльність з організації торгів (аукціонів) виробами мистецтва, предметами колекціонування або антикваріату;
діяльність з організації, проведення гастрольних заходів.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 48; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты