Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЕКЗАМЕНАЦІЙНИЙ БІЛЕТ №24




1. Які існують пристрої захисту від порушень роботи електроживлення?

Мережеві фільтри - це найдешевші пристрої для захисту від недоліків електроживлення, вони зазвичай містять 3-6 розеток для підключення пристроїв. Мережеві фільтри дозволяють захистити комп'ютер лише від імпульсних перешкод - дуже короткочасних (тисячні частки секунди) викидів напруги.

стабілізатори
Призначені для комп'ютерів стабілізатори поєднують в собі функції мережевого фільтра і стабілізатора напруги. Вони не тільки відфільтровують імпульсні перешкоди, але і витримують стабільну напругу на виході (наприклад, 230 В) при коливаннях (пониженнях і підвищеннях) вхідної напруги на 30-40%

Для того щоб надійно захистити настільний комп'ютер від збоїв системи електроживлення, рекомендується використовувати спеціальний пристрій - джерело безперебійного живлення.

Такий пристрій здатний забезпечити нормальну роботу комп'ютера у випадку збоїв в електромережі, які призводять до припинення подачі живлення, або до серйозних змін характеристик електричного струму. Збої в електромережі здатні пошкодити комп'ютер, або, що трапляється частіше, призвести до втрати інформації. Використання джерела безперебійного живлення - кращий спосіб захисту від таких збоїв.

2. Розкрити поняття про багатопроцесорні комп’ютери.

Багатопроцесорність (Мультипроцесор, Багатопроцесорна обробка, англ. Multiprocessing) - використання парі або більшої кількості фізичних процесів в одній комп'ютерній системі. Термін також відноситься до здатності системи підтримати більш ніж один процесор і/або здатність розподілити завдання між ними. Існує багато варіантів даного поняття, і визначення Багатопроцесорність може мінятися залежно від контексту, головним чином залежно від того, як визначені процесори (багато ядер на одному кристалі, безліч чіпів в одному корпусі, безліч корпусів в одному системному модулі, і т. д.).
Багатопроцесорністью іноді називають виконання множинних паралельних програмних процесів в системі в протилежність виконанню одного процесу у будь-який момент часу. Проте терміни багатозадачність або мультипрограмування є більш відповідними для опису цього поняття, яке здійснене головним чином в програмному забезпеченні, тоді як багатопроцесорна обробка є більш відповідною, щоб описати використання множинних апаратних процесорів. Система може бути і багато-процесорною і мульти-програмованою, тільки одній з двох, або ні і тій ні іншій.

3. Поясніть що таке шлюз і принцип його роботи.

Мереже́вий шлюз (англ. gateway) — апаратний маршрутизатор або програмне забезпечення для сполучення комп'ютерних мереж, що використовують різніпротоколи (наприклад, локальної та глобальної). Мережевий шлюз конвертує протоколи одного типу фізичного середовища в протоколи іншого фізичного середовища (мережі). Наприклад, при з'єднанні локального комп'ютер а з мережею Інтернет ви використовуєте мережевий шлюз.

Роутери (маршрутизатори) є одним із прикладів апаратних мережевих шлюзів.

Мережеві шлюзи працюють на всіх відомих операційних системах. Основне завдання мережевого шлюзу — конвертувати протокол між мережами. Роутер сам по собі приймає, проводить і відправляє пакети тільки серед мереж, що використовують однакові протоколи. Мережевий шлюз може з одного боку прийняти пакет, сформатований під один протокол (наприклад Apple Talk) і конвертувати в пакет іншого протоколу (наприклад TCP / IP) перед відправленням в інший сегмент мережі. Мережеві шлюзи можуть бути апаратним рішенням, програмним забезпеченням або тим і іншим разом, але зазвичай це програмне забезпечення, встановлене на роутер або комп'ютер. Мережевий шлюз повинен розуміти всі протоколи, використовувані роутером. Зазвичай мережеві шлюзи працюють повільніше, ніж мережеві мости, комутатори і звичайні роутери. Мережевий шлюз — це точка мережі, яка служить виходом в іншу мережу. У мережі Інтернет вузлом або кінцевою точкою може бути або мережевий шлюз, або хост. Інтернет-користувачі і комп'ютери, які доставляють веб-сторінки користувачам — це хости, а вузли між різними мережами — це мережеві шлюзи. Наприклад, сервер, контролюючий трафік між локальною мережею компанії і мережею Інтернет — це мережевий шлюз.

Мережевий шлюз може бути спеціальним апаратним роутером або програмним забезпеченням, встановленим на звичайний сервер або персональний комп'ютер.

Функція маршрутизації пакетів по різних неоднорідним мережевим інтерфейсам. Локалізація всього оброблюваного трафіку (дана функція шлюзу є точною завданням, яке поставлене ​​кожному міжмережевому екрану).

Друга функція шлюзу зазвичай виконується спеціальним програмним забезпеченням (ОС), а іноді є програмним модулем інтернет браузера.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-21; просмотров: 117; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты