Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Обґрунтування необхідності автоматизації




Зміст

Вступ……………………………………………………………………4

1. Вихідні дані..........................................................................................................5

2. Обґрунтування необхідності автоматизації......................................................6

3. Технічна характеристика об’єкта автоматизації..............................................7

4. Розробка функціонально-технологічної схеми об’єкта автоматизації...........9

5. Розрахунок і вибір елементів схеми................................................................11

6. Розробка принципової електричної схеми об’єкта автоматизації................13

7. Розрахунок і вибір нестандартних елементів схеми......................................14

8. Розрахунок надійності схеми автоматизації...................................................15

9. Розробка монтажної схеми……………………………………………….......17

10. Знаходження витрат праці на ТО і ПР………...……………………………18

Висновок……………………...……………………………………….19

Література…………………………………………………………….20

 
 

 


Вступ

 

Автоматизація технологічних процесів – це етап комплексної механізації, який характеризується вивільненням людини від виконання функції керування технологічними процесами, тобто перекладання цих функцій на пристрої автоматизації.

У сільському господарстві виникла необхідність застосування сучасних систем автоматичного керування, які за допомогою ЕОМ не тільки автоматично керували б технологічними процесами, але й вибирали оптимальний варіант виробництва, який забезпечував би мінімальні трудові витрати, найменшу собівартість продукції і найкращу її якість. Автоматизація забезпечила значний економічний ефект у процесах сільськогосподарського виробництва.

Автоматизація зарекомендувала себе як на мобільних так і на стаціонарних машинах. Автоматизація також сприяє створенню енерго- і ресурсозберігаючих технологій, а також підвищенню продуктивності тварин і птиці, урожайності сільськогосподарських культур.

Велике значення має створення сприятливих, а іноді, навіть, комфортних умов для працівників, зайнятих в автоматизовуючому виробництві.

Можна виділити три основні особливості автоматизації сільсько-господарського виробництва.

1. Мійже всі технологічні процеси, пов’язані з живими організмами.

2. Важкі умови праці засобів автоматизації.

3. Об’єкти автоматизації розміщуються на великій площі.

 

 

Вихідні дані

Сільськогосподарське товариство закритого типу «Колос» знаходиться в північно-східній частині Глухівського району. Центральна садиба товариства знаходиться в селі Горіле, 15 км від районного центра міста Глухова і 17 км від залізничної станції міста Глухова.

Господарство постачається електроенергією по лінії 10 кВт, довжиною 6,2 км від Первомайської підстанції 35/10 кВт потужністю 2500 кВА.

Всього на території господарства знаходиться 10 споживчих трансформаторних підстанцій.

Виробниче направлення господарства в рослинництві – зерново- механічні культури, в тваринництві – м’ясо, молоко.

На території господарства є одна комплексна бригада і одна трансформаторна, також по одній свинотоварній і молочній фермі.

Автоматизація господарства дуже низька і потребує підвищення в усіх галузях промисловості.

 

 

Обґрунтування необхідності автоматизації

Отримання гарячої води – один із найбільшпоширених використаннь електричної енергії у сільському господарстві і особлива у тваринництві.

Не забруднюючи повітря та приміщень продуктами та відходами спалення, електронагрів в найбільшій мірі відповідає зоотехнічним та санітарно-гігієнічним нормам до тваринницьких підприємств.

У багатьох випадках – це найбільш економічний спосіб отримання гарячої води, не потребуючи витрат на транспортування палива, будівництво та експлуатацію котелень.

Водонагрівачі прості у використанні і потребеють значно менших капіталовкладень порівняно з вогневими водонагрівачами, можуть бути повністю автоматизовані.

 

 
 

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты