Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Порядок виконання роботи. 1. Запустити програму Simulink.




1. Запустити програму Simulink.

2. Провести моделювання САР в Simulink одного або трьох зв'язаних між собою контурів (за завданням викладача).

3. При дослідженні трьохконтурної САР почергово перевірити якість роботи першого контуру .Для цього:

а) відключити контур І в т.1 від контурів II, III (див. рис. 5.3) і одержати перехідну функцію при збуренні , . Якщо потрібно покращити якість перехідного процесу – змінити параметри зворотного зв'язку ( ).

б) підключити в т.1 до контуру II і відключити контур III в т.2 і 3. 4. Перевірити роботу контурів І, II. Для цього одержати перехідну функцію при зміні . Для покращення роботи САР змінювати .

5. Перевірити роботу контуру III. Для цього відключити контури І та II у т.3 і 6 відповідно, та отримати перехідну функцію . Для покращення перехідної функції контуру III змінювати .

6. Підключити контури І, II, III і одержати перехідну функцію для , . Для покращення роботи трьохконтурної САР змінювати , .

7. Одержати показники якості перехідного процесу трьохконтурної САР.

8. Виконати дослідження якості роботи одноконтурної САР (температури палива або тиску пари (по завданню викладача)) при різних значеннях , . Для цього при окремому дослідженні систем IV, V відключить сигнали і Р в т. 4, 5, 6 та почергово подати дію, що збурює , як уже було приведено вище.

9. Одержати перехідні процеси та при зміні .

10. Скласти систему в повному складі (при цьому встановити кращі параметри регуляторів, що були одержані для процесів , , при стрибкоподібній зміні , а .

11. Одержати показники якості перехідних процесів.

12. Проаналізувати одержані результати і зробити висновки.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты