Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Міськелектротранспорт




 

Протягом останнього десятиріччя в роботі міського електротранспорту намітилася тенденція до зменшення обсягу перевезень пасажирів і погіршення показників якості та безпеки їх транспортного обслуговування.

Таке становище спричинене значним фізичним зносом об’єктів міського електротранспорту, нерівними умовами конкуренції комунальних підприємств електротранспорту (далі - підприємства) з приватними автоперевізниками на ринку міських пасажирських перевезень, а також відшкодуванням не в повному обсязі вартості транспортних послуг, що надаються пільговим категоріям громадян.

В області існують умови для розвитку міського електротранспорту. Зокрема, в містах Луганську, Алчевську, Антрациті, Краснодоні, Лисичанську, Сєвєродонецьку, Стаханові збережено належну інфраструктуру. В Україні виробляється достатня кількість електроенергії, вітчизняні підприємства, у тому числі ВАТ «ХК «Луганськтепловоз», спроможні виготовляти трамвайні вагони, тролейбуси та інше обладнання.

Парк рухомого складу міського електротранспорту в області налічував:

- у 2007 році – 46 трамвайних вагонів і 182 тролейбуси;

- у 2008 році – 42 трамвайних вагони і 173 тролейбуси;

- у 2009 році – 37 трамвайних вагонів і 165 тролейбусів.

Загальна протяжність трамвайних колій становить 110,5 км, контактних мереж - 332,1 км. Енергозабезпечення перевезень здійснюють 43 тягові підстанції, загальною потужністю 93 тис. кВт. Для технічного обслуговування і ремонту рухомого складу використовуються 10 депо.

Ринок міських пасажирських перевезень має такі характеристики:

- у 2007 році міськелектротранспортом перевезено 116,9 млн пасажирів, у тому числі правом безплатного проїзду в трамваях і тролейбусах скористалися 94,6 млн пасажирів (80,9 %);

- у 2008 році відповідно 117,1 та 93,7 млн пасажирів (80,0 %)

- у 2009 році відповідно 96,7 та 76,3 млн пасажирів (78,9 %).

Обсяг фінансових коштів, що виділяються з міських бюджетів на утримання і розвиток міського електротранспорту, є недостатнім.

Скрутне економічне становище підприємств призвело до неналежного технічного стану об’єктів міськелектротранспорту, насамперед рухомого складу, 80 % якого відпрацювало нормативний термін експлуатації й підлягає списанню.

Посилення таких негативних тенденцій у сфері міського електротранспорту створить реальну загрозу:

- зниження рівня транспортного обслуговування населення;

- припинення трамвайного і тролейбусного руху в окремих містах;

- підвищення рівня забруднення навколишнього природного середовища;

- перенасичення дорожньої мережі міст екологічно небезпечними транспортними засобами.

Для надання населенню якісних і безпечних транспортних послуг необхідно щорічне оновлення рухомого складу, відновлення його технічного ресурсу (капітальний та поточний ремонт тролейбусів і трамвайних вагонів) та підтримання в належному технічному стані контактної мережі, трамвайної колії, тягових підстанцій.

 

1.5 Благоустрій населених пунктів


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты