Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Опишіть технологічну схему виробництва кормових дріжджів




 

 

Для збільшення виробництва продуктів тваринництва необхідна надійна комове база. Корми, що не містять в достатній кількості білків і вітамінів, не можуть задовольнити тваринництво та птахівництво. У нашій країні, як і в усіх країнах відзначається великий дефіцит кормового білка. Один зі способів підвищити поживну цінність кормів - вводити в раціон годування тварин і птахів кормові дріжджі, які отримують на гідролізних і целюлозних підприємствах. Для їх вирощування використовують вуглеводи, що містяться в гидролизатах і сульфітний луг. Ці дріжджі є біологічноповноцінним кормом, джерелом білка, вітамінів і мінеральних речовин. Такі дріжджі містять:

Білок 48 - 52%

Вуглеводи 13 - 16%

Жири 2 - 3%

Безазотисті екстрактивні речовини 22 - 40%

Зола 6 - 10%

Кормові дріжджі підвищують біологічну цінність білків інших кормів за рахунок вмісту в них незамінних амінокислот. За змістом амінокислот кормові дріжджі близькі до білків тваринного походження. Так само вони містять вітаміни групи В і в цьому відношенні перевершують всі білкові корми. Ці вітаміни тісно пов'язані з білковим обміном в організмі тварин і є компонентами ферментних систем, активними каталізаторами, необхідними для засвоєння амінокислот і синтезу білка.

Кормові дріжджі - багате джерело вітаміну Д 2, їх зола містить цінні макро-і мікроелементи: P, K, Ca, Fe, Mg, S, Cu, Co ... та ін За загальній живильній цінності 1 кг дріжджів містить від 1,03 - 1,16 кормових одиниць і особливо багато перетравного білка - до 380 - 480 р.

Згодовувати тваринам кормові дріжджі рекомендується як білково-вітамінної добавки, при цьому підвищується приріст тварин, знижуютьсявитрати загальних кормів на одиницю приросту ваги, скорочується тривалість відгодівлі.

Кормові дріжджі з успіхом використовуються у всіх галузях тваринництва та птахівництва, тому потреба в них щорічно зростає.

Для виробництва кормових дріжджів використовуються дріжджі і дріжджоподібні гриби, які є відходами при виробництві спирту, пива і вина, що володіють необхідними технологічними властивостями: здатність швидкого зростання в аеробних умовах з утворенням протеїну, амінокислот і вітамінів, стійкістю виробничих культур, опірністю розвитку сторонніх мікроорганізмів.

На спиртових заводах, які переробляють мелясу, кормові дріжджі одержують шляхом виділення сахароміцетів з мелассного барди, на інших - шляхом вирощування дріжджоподібних грибів на тій же бардові. Це підвищує використання мелассного барди до 80% від загальної її кількості на спиртових заводах.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-18; просмотров: 122; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты