Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


E. Полінози 120




 

1.7.33. Медична сестра скаржиться на свербіння, гіперемію, тріщини шкіри кистей рук і обличчя, які виникають через день після контакту з антибіотиками пеніцилінової групи. Встановлено діагноз контактного алергічного дерматиту. Який тип алергічних реакцій має місце?

A. Гіперчутливість сповільненого типу

B. Імунокомплексний

C. Анафілактичний

D. Цитотоксичний

E. Стимульований 133-134

 

1.7.34. У дитини 10 років поставлена проба Манту (з туберкуліном). Через 48 годин на місці введення туберкуліну утворилася папула розміром до 8 мм в діаметрі. Реакція якого типу гіперчутливості розвинулася після введення туберкуліну:

A. Гіперчутливість IV типу

B. Атопічна реакція

C. Феномен Артюса

D. Сироваткова хвороба

E. Анафілаксія 133

 

1.7.35. У пацієнта 22 років при введенні пеніциліну виникла тривожність, задишка, головний біль, шум у вухах, біль за грудиною, АТ – 60/30 мм рт. ст. який тип алергічної реакції мав місце?

A. Реагіновий

B. Цитотоксичний

C. Імунокомплексний

D. Гіперчутливість сповільненого типу

E. Стимулюючий 131

 

1.7.36. При видаленні зуба у стоматологічному кабінеті після введення лідокаїну у хворого з’явилися такі симптоми: різка блідість шкіри, холодний піт, утруднення дихання, зниження артеріального тиску. Вкажіть тип алергічної реакції.

A. Анафілактичний шок

B. Напад бронхіальної астми

C. Тромбоз легеневої артерії

D. Тромбоз судин головного мозку

E. Гостра ниркова недостатність 131

 

1.7.37. У дитини, хворої на дифтерію, через 10 днів після введення антитоксичної протидифтерійної сироватки з'явилися висипання на шкірі, які супроводжувались сильною сверблячкою, підвищилась температура тіла до 380С, з'явился біль у суглобах. Яка причина цих явищ?

A. Сироваткова хвороба

B. Анафілактична реакція

C. Атопія

D. Гіперчутливість сповільненого типу

E. Контактна алергія 133

 

1.7.38. У хворого виник анафілактичний шок. Що найбільш вірогідно виникне в організмі?

A. Гіпотензія і порушення дихання

B. Підвищення периферичного опору

C. Зниження рівня реніну в плазмі

D. Зниження гематокриту

E. Збільшення об’єму циркулюючої крові 131

 

1.7.39. Чоловіку 27 років була проведена туберкулінова проба Манту. Через 24 години на місці ін’єкції відмічається інфільтрат 40х35 мм, шкіра над яким гіперімейована. Яка із груп біологічно активних речовин визначила в основному розвиток алергічного запалення у пацієнта?

А. Лімфокіни

В. Лейкотрієни

С. Біогенні аміни

Д. Простагландини

Е. Кініни с. 126

 

1.7.40. У студентки 20 років, третю весну підряд з початком цвітіння тополі починається свербіння і гіперемія очей, носа, ринорея, покашлювання, дрібне уртикарне висипання відкритих ділянок тіла. При обстеженні виявлено різке збільшення рівня Ig E. Алергологом призначена специфічна гіпосенсибілізуюча терапія. Вкажіть, яким чином проводять дане лікування?

А. Багаторазовим введенням малих доз алергену

В. Однократним введенням великої дози алергену

С. Введенням антигістамінних препаратів

Д. Введенням гормонів наднирників

Е. Введенням хлористого кальцію с. 138

 

1.7.41. При проведенні шкірної алергічної проби на чутливість до пеніциліну у дитини 7 років виникли місцева гіперемія, значний набряк, біль в ділянці екскоріації. В патогенезі виникнення цих симптомів головна роль належить

А. Брадикініну

В. Ацетилхоліну

С.Гепарину

Д. Простагландину

Е. Калікреїну с. 123

 

1.7.42. Хворий В. 14 р., поступив в алергологічне відділення в зв’язку з збільшенням частоти приступів бронхіальної астми. До якого типу алергічних реакцій відноситься бронхіальна астма?

А. I тип, реагіновий

В. II тип, цитотоксичний

С. III тип, імунокомплексний

Д. IV тип, гіперчутливості сповільненого типу

Е. V тип, стимулюючий с. 120

 

1.7.43. У хворого атопічною бронхіальною астмою при дослідженні рівня імуноглобулінів крові виявлено збільшення концентрації одного з класів імуноглобулінів. Зростання концентрації якого класу імуноглобулінів є характерним для атопії?

А. Імуноглобуліни Е


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 99; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты