Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Завдання 31.




До установи банку 5 червня звернулись: ВАТ "Домобудівельний комбінат", в якого закінчився термін дії чекової книжки, але залишилося 10 невикористаних бланків чеків; ТзОВ "Продукти всі", в якого при повному використанні чеків з чекової книжки залишився вільний ліміт на 15000 грн.

1. Назвіть дії банку в кожному з названих вище випадків.

2. Який термін дії розрахункової чекової книжки.

3. Опишіть порядок дій банків щодо виплати грошей за чеком пред’явникові чека.

 

Завдання 32.

Чернігівський текстильний комбінат відвантажив Київській швейній фабриці сировину на суму 150000 грн. Розрахунки здійснюються з застосуванням платіжних вимог-доручень. На момент надходження платіжного документа до банку, що обслуговує Київську швейну фабрику на її поточному рахунку було 200000 грн.

1. Сутність розрахунків із застосуванням платіжних вимог-доручень.

2. Що зробить банк платника з платіжною вимогою-дорученням, якщо фабрика акцептувала платіжну вимогу-доручення на суму 110000 грн.; 150000 грн.; 200000 грн.?

 

Завдання 33.

Київська швейна фабрика отримала від Чернігівського текстильного комбінату платіжну вимогу-доручення на 540000 грн. Однак з’ясувалось, що договором передбачалось відвантаження продукції на 320000 грн. Коштів на поточному рахунку фабрики достатньо.

1.Дії фабрики щодо платіжної вимоги-доручення, отриманої від комбінату.

2. Який документ регламентує порядок і строки подання до банку акцептованої платником платіжної вимоги-доручення?

3. Як вирішуються суперечки між постачальником і покупцем при цій формі розрахунків?

Завдання 34.

Вишневський молочний комбінат і Центральний гастроном Києва уклали угоду про розрахунки шляхом перерахування фіксованої суми платежу одному одержувачу (в порядку планових платежів). Фіксовані суми платежу перераховуються щоденно, виходячи з плану поставок молочної продукції. У квітні передбачені поставки на суму 26000 грн. Уточнення розрахунків проводиться двічі на місяць - 1 й 16 числа. За першу половину квітня поставки молочної продукції склали 16000 грн., за другу - 12000 грн. Платежі перераховувались своєчасно і повністю.

1. На основі яких документів проводиться перерахування фіксованої суми платежу одному одержувачу (планових платежів).

2. Визначити суму одноденного планового платежу за квітень.

3. Уточнити розрахунки між молочним комбінатом і гастрономом за першу і другу половину місяця.

4. Вирахуйте розмір найближчого планового платежу після кожного уточнення за половину місяця.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 117; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты