Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A) *Гострий глибокий карієс. 21. Хвора 35 років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 17 зубі, яку помітила рік тому




21. Хвора 35 років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 17 зубі, яку помітила рік тому. При огляді на апроксимальній поверхні глибока каріозна порожнина, яка не сполучається з порожниною зуба, заповнена щільним пігментованим дентином. Зондування, реакція на холод, перкусія безболісні. ЕОД – 10 мкА. Який з перерахованих діагнозів є найбільш ймовірним?

A) * Хронічний глибокий карієс

22. Хворий 40 років, скаржиться на короткочасний біль від температурних подразників в 34 зубі. При об’єктивному обстеженні на дистальній поверхні 34 зуба знайдена каріозна порожнина в межах припульпарного дентину. Стінки і дно розм’якшені, слабопігментовані, зондування дна дещо болюче. Реакція на холод – біль, який зникає після припинення подразника. Який найвірогідніший діагноз?

Гострий глибокий карієс

23. Хворий 16-ти років. Скаржиться на біль в 15 зубі при попаданні холодного, солодкого. Біль нюючий, але стихає зразу ж після усунення подразника. Об’єктивно: на жувальній поверхні 15 зуба глибока каріозна порожнина, що містить розм’якшений світлий дентин. Зондування болісне по всьому дну. Який найбільш ймовірний діагноз?

A) *Гострий глибокий карієс

24. Пацієнтка 46 років, звернулася зі скаргами на короткочасний біль від холодового подрузника, який зникає після його усунення. Об’єктивно: на жувальній поверхні 17 зуба глибока каріозна порожнина, заповнена розм’якшеним дентином, зондування дна болюче. Поставте найбільш вірогідний діагноз:

A) *Гострий глибокий карієс

25. Хвора 27-ми років скаржиться на наявність каріозної порожнини в 45 зубі. Об’єктивно: на жувальній поверхні 45 зуба глибока каріозна порожнина, дентин щільний, пігментований. Зондування, перкусія безболісні. ЕОД - 12 мкА. Який найбільш ймовірний діагноз?

A) *Хронічний глибокий карієс

26. Чоловік 42-х років звернувся до лікаря-стоматолога з скаргами на біль в області нижньої щелепи справа. Об ’єктивно: на апроксимально-дистальній поверхні 44 визначається каріозна порожнина, заповнена світлим м’яким дентином. Зондування слабо болісне по всьому дну, перкусія безболісна. Який найбільш вірогідний діагноз?

A) *Гострий глибокий карієс

27. Пацієнт 25 років скаржиться на короткочасний біль при прийманні солодкого, гарячого холодного. Об’єктивно: в 16 зубі на контактній поверхні каріозна порожнина в межах навколопульпарного дентину. Дентин розм’якшений. Зондування дна каріозної порожнини болісне. Вертикальна та горизонтальна перкусія безболісна. ЕОД – 9 мкА. Який найбільш імовірний діагноз?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 93; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.004 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты