Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


A).*Хронічний середній карієс




182. Хворому 50 років після обстеження каріозної порожнини, розміщеної на жувально-дистальній поверхні 47 встановлено діагноз: хронічний середній карієс. Який пломбувальний матеріал показаний у даному випадку?
A).+Амальгама
183.Хворий 30 років звернувся до стоматолога зі скаргами на косметичний дефект та незначну болісність 44 під час чищення зубів. Об’єктивно: виявлено каріозну порожнину V-го класу за Блеком у межах плащового дентину. Зондування стінок порожнини викликає незначну болючість, термопроба - позитивна. Який пломбувальний матеріал доцільно обрати для реставрації зуба?
A).+ Компомер
184. Дівчина 19 років скаржиться на наявність білих плям на різцях верхньої щелепи. Об'єктивно: на вестибулярній поверхні 11 та 21 ближче до ріжучого краю визначаються дві симетричні плями неправильної форми. Який найбільш вірогідний діагноз?
A).+Системна гіпоплазія емалі
185.Хвора 25 років скаржиться на косметичний дефект зубів. Об'єктивно: на всіх поверхнях коронок зубів численні плями коричневого кольору без дефекту емалі, з гладенькою поверхнею. Розчином метиленового синього плями не фарбуються. Який найбільш вірогідний діагноз?
A).+Флюороз
186. Чоловік 35 років звернувся зі скаргами на нетривалий біль у ділянці 46, 47, що виникає під час дії термічних подразників. Об'єктивно: жувальні поверхні 46, 47 інтактні, апроксимальні поверхні обстежити не вдалося через щільне розміщення зубів. Яке додаткове дослідження слід провести?
A).+Рентгенографію
187. Хворий, який проживає у місцевості з вмістом фтору 0,7 мг/л, скаржиться на чутливість від солодкого та кислого у 12, 13, 14, 23, 24. Об'єктивно: у пришийковій ділянці вказаних зубів виявлено крейдоподібні матові плями, шорсткі при зодуванні. Який з нижчеперерахованих методів обстеження найбільш точно підтвердить діагноз?
A.+Вітальне зафарбовування
188. Хворий звернувся зі скаргами на біль, який виникає під час дії холодного, кислого, солодкого в 45. Біль проходить після зняття подразника. Об'єктивно: каріозна порожнина на жувальній поверхні в межах плащового дентину, виповнена залишками їжі та розм'якшеним дентином, нависаючі краї емалі крейдоподібні. Який найбільш вірогідний діагноз?
A.+ Гострий середній карієс
189. Хворий 19 років скаржиться на біль у 36 при потраплянні холодного, солодкого. Біль ниючий, але стихає одразу ж після усунення подразника. Об’єктивно: на жувальній поверхні 36 глибока каріозна порожнина, що містить розм’якшений світлий дентин. Зондування болюче по всьому дну. Який найбільш вірогідний діагноз?
A.+ Гострий глибокий карієс
190. Пацієнтка 45 років скаржиться на наявність дефекту емалі в одному з зубів нижньої щелепи. Об`єктивно: на жувальній поверхні 15 дефект у межах емалі, емаль не пігментована, зондування дна порожнини викликає незначний біль, ЕОД- 4 мкА, перкусія безболісна. Який найбільш вірогідний діагноз?
A. +Гострий поверхневий карієс
191. Хворий 20 років скаржиться на наявність каріозної порожнини у 44. Об'єктивно: на апроксимально-медіальній поверхні 44 визначається каріозна порожнина в межах біляпульпарного дентину, заповнена щільним пігментованим дентином, зондування каріозної порожнини та перкусія зуба неболючі, ЕОД– 6 мкА. Який найбільш вірогідний діагноз?
A.+ Хронічний глибокий карієс
192. Чоловік 39-ти років скаржиться на косметичний дефект, гіперестезію 12, 11, 22 зубів.

При огляді на вестибулярній поверхні вказаних зубів дефекти овальної форми з

блискучими гладенькими стінками. Зондування безболісне реакція на холодовий

подрязник чутлива. Забарвлюється 5% настийкою йоду. Який з перерахованних

діагнозів найбільш вірогідний?

A +Ерозія емалі

193.Чоловік 22 р.звернувся в стоматологічну поліклініку зі скаргами на наявність каріозної порожнини в 11 зубі . До лікаря звернувся вперше. Об’єктивно: на

Апросимально-медіальній поверхні наявна каріозна порожнина, яка

виповнена світлим розмягченим дентином. Каріозна порожнина знаходиться в

межах плащового дентину. Реакція на холодовий подразник слабо позитивна. Який

найбільш вірогідний діагноз?

A+Гострий середній карієс

194. Хвора 49 років скаржиться на косметичний дефект в 11, 21, 22 зубах, який виник

більше року назад. Об'єктивно: на вестибулярній поверхні є неглубокий чашеподібний

дефект емалі круглої форми, дно має жовтуватий колір Холодна та гаряча вода біль

не викликає. Який метод лікування потрібен хворому?

A +Пломбування

195. Хвора С., 25 років звернулась до клініки терапевтичної стоматології зі скаргами на

короткочасний біль в 46 зубі при попаданні твердої їжі в 46 зуб. Вказані скарги

з'явились кілька місяців тому. Після усунення подразнення біл одразу зникає. Об-но

на апроксимальнодистальнії поверхні 46 зуба каріозна порожнина в зоні площового

дентина. Вхідний отвір великий. Дентин твердий, пігментований, важко знімається,

зондування дна та стінок каріозної порожнини безболісне.Вертикальна та

горизонтальна перкусія 46 зубу безболісна. ЄОД-6мА.Який найбільш імовірний

діагноз7


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты