Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Антибактеріальні та антисептичні засоби




  • Офлоксацин (Ofloxacin)* (див. п. 17.2.11. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Основна фармакотерапевтична дія:належить до групи фторхінолонів; має широкий антибактеріальний спектр дії; після введення у вухо разової дози крап. 0,3% р-ну концентрація препарату у сироватці була у 1000 разів нижча, ніж після перорального введення; концентрація препарату в отореї була високою і наближалася до концентрації введеного препарату (3 г/л).

Показання для застосування ЛЗ:зовнішні отити, г. отити середнього вуха БНФ , загострення хр. гнійних отитів середнього вуха (з проведенням перфорації барабанної перетинки) та профілактично при оперуванні вух у дорослих; у дітей - зовнішні отити, г. отити середнього вуха з проведенням тимпанотомії.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:0,3% р-н показаний дорослим, підліткам та дітям віком старше 3-х років; після закапування р-ну у вухо, пацієнт повинен перебувати у положенні хворим вухом догори принаймні протягом 5-ти хв. після введення препарату; рекомендується підігріти р-н перед закапуванням у вухо; для кращого проникнення р-ну до середнього вуха рекомендовано відтягнути козелок вушної раковини назовні; дорослим при зовнішніх отитах вводять 10 крап. 2 р/добу протягом 10 днів; при загостренні хр. гнійних отитівх середнього вуха (з проведенням перфорації барабанної перетинки) рекомендовано 10 крап. 2 р/добу протягом 14 днів; дітям віком 3 роки і старше – при зовнішніх отитах, г. середніх отитах з проведенням тимпанотомії по 5 крап. 2 р/добу протягом 10 днів.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:свербіння вуха та гіркий присмак у роті; екзема, парестезія, запаморочення, шум та біль у вусі, відчуття сухості в роті.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до фторхінолонів; інфекційні запалення зовнішнього слухового проходу чи внутрішнього вуха, спричинені стійкими до офлоксацину штамами бактерій, дитячий вік до 3 років.

Форми випуску ЛЗ:краплі очні/вушні 0,3 % по 5 мл.

Торгова назва:

II. УНІФЛОКС, ТОВ "УНІМЕД ФАРМА", Словацька Республіка

 

  • Ципрофлоксацин (Ciprofloxacin)* (див. п. 17.2.11. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Основна фармакотерапевтична дія:належить до групи фторхінолонів; має широкий антибактеріальний спектр дії; виявляє високу активність відносно більшості аеробних Гр(-) м/о, включаючи Pseudomonas aeruginosa; ефективний відносно аеробних Гр(+) м/о (стафілококи і стрептококи)

Показання для застосування ЛЗ:Г. отит зовнішнього вуха, г.отит середнього вуха з дренажем ч/з тимпаностомічну трубку, спричинені штамами бактерій, чутливими до ципрофлоксацину.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:Для дорослих доза складає 4 краплі у вушний прохід 2 р/день; для пацієнтів, яким потрібне застосування вушних тампонів, дозу можна подвоїти тільки при першому застосуванні. Для дітей доза складає 3 крап. у вушний прохід 2 р/ день; тривалість лікування не повинна перевищувати 5 - 10 днів

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:свербіж у вусі, дзвін у вусі; головний біль; дерматит.

Протипоказання до застосування ЛЗ:Підвищена чутливість до ципрофлоксацину, інших хінолонів або до будь-якого компоненту препарату.

Форми випуску ЛЗ:краплі очні та вушні 0,3 % по 5 мл або по 10 мл.

Торгова назва:

I. ЦИПРОФАРМ®, ВАТ "Фармак", м. Київ, Україна
ЦИПРОФЛОКСАЦИН, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
  • Норфлосацин (Norfloxacin) (див. п. 17.2.11. розділу "ПРОТИМІКРОБНІ ТА АНТИГЕЛЬМІНТНІ ЗАСОБИ")

Фармакотерапевтична група:S03AA09 - засоби, що застосовуються в офтальмології та отології. Протимікробні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:антимікробна дія; належить до групи фторхінолонів; пригнічує активність ДНК-гіраз бактерійної клітини та реплікацію ДНК бактерій; має широкий спектр антимікробної дії щодо переважної бiльшостi грамнегативних мікроорганізмів; інформація про розподіл препарату при застосуванні в офтальмології та отології відсутня, однак відомо, що норфлоксацин розподіляється у більшості рідин і тканин організму, у тому числі очей і вуха.

Показання для застосування ЛЗ:інфекції зовнішнього та середнього вуха (зовнішні отити, хр. гнійні середні отити).

Спосіб застосування та дози ЛЗ:при захворюваннях вуха призначають у вухо по 5 крап. 3 р/добу; перед застосуванням крап. слід провести санацію зовнішнього слухового проходу; після інстиляції приблизно 2 хв голову слід тримати у положенні хворим вухом догори; у зовнішній слуховий прохід можна покласти ватну туруну; застосування препарату слід продовжити протягом 48 год після зникнення ознак хвороби.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:АР з боку шкіри зовнішнього вуха.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до фторхінолонів; вагітність і лактація; дитячий та підлітковий вік до 15 років.

Форми випуску ЛЗ:краплі очні та вушні 0,3 % по 5 мл.

Торгова назва:

I. НОРФЛОКСАЦИН, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
II. НОРМАКС, Іпка Лабораторіз Лімітед, Індія
  • Декаметоксин (Decamethoxin)

Фармакотерапевтична група:S02АА30 - засоби для застосування в отології. Протимікробні засоби.

Основна фармакотерапевтична дія:антисептична, бактерицидна, спороцидна, фунгіцидна дії; широкий спектр антимікробної дії відносно грампозитивних і грамнегативних мікроорганізмів (гноєтворні коки, у тому числі стафілококи з множинною антибіотикостійкістю, ентеробактерії, коринебактерії дифтерії), найпростіших, дріжджоподібних грибів роду Candida, дерматоміцетів та вірусів; підвищує чутливість бактерій до АБ, потенціює дію традиційних антимікробних засобів при комплексному лікуванні.

Показання для застосування ЛЗ:у дорослих і дітей для лікування бактеріальних і грибкових г. і хр. зовнішніх і середніх отитів.

Спосіб застосування та дози ЛЗ:у кожне вухо закапують по 2-3 крап. 3-4 р/добу; тривалість курсу лікування залежить від тяжкості захворювання і досягнутого ефекту.

Побічна дія та ускладнення при застосуванні ЛЗ:скороминуче печіння, а також реакцiя мiсцевого подразнення вуха при гіперчутливостi до препарату.

Протипоказання до застосування ЛЗ:гіперчутливість до препарату.

Форми випуску ЛЗ:краплі вушні, 0,5 мг/мл по 5 мл.

Торгова назва:

I. АУРІДЕКСАН, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
АУРІСАН®, ТОВ "Дослідний завод "ГНЦЛС", м. Харків, Україна
  • Мірамістин (Myramistin) ** (див. п. 15.1.1.3. розділу "ОФТАЛЬМОЛОГІЯ. ЛІКАРСЬКІ ЗАСОБИ")

Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-15; просмотров: 61; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты