Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ВИБІР ЕЛЕКТРИЧНИХ АПАРАТІВ




В даному розділі пропонується вибрати електричні апарати типової схеми ГПП без збірних шин на стороні 35-220 кВ з секційною системою збірних шин на боці нижчої напруги 6-10 кВ (РП-1; РП-2).

 

6.1. ЕЛЕКТРИЧНІ АПАРАТИ РОЗПОДІЛЬНОГО ПРИСТРОЮ 35-220 КВ

Вибір електричних апаратів виконують згідно з повною принциповою схемою ГПП та схемою розподілу електричної енергії напругою 6(10) кВ на території підприємства.

Ввід на ГПП являє собою типовий відкритий розподільний пристрій 35-220 кВ без збірних шин. Напруга від джерела живлення ДЖ-1 (ДЖ-2) поступає через роз'єднувачі QS1 (QS2) та масляні вимикачі Q1 (Q2) безпосередньо на ввід трансформатора ТІ (Т2), де встановлюються : вимірювальні трансформатори струму для живлення вимірювальних приладів та лічильників (ІТА) та для диференційного захисту (2ТА) трансформаторів ГПП; вимірювальні трансформатори напруги (ТV) для живлення лічильників обліку електричної енергії, засобів релейного захисту та контролю напруги. Фрагмент схеми вводу напруги 35-220 кВ на один трансформатор Т1 двотрансформаторної ГПП показаний на рис.6.1. В розрахунковій роботі потрібно вибрати : роз'єднувачі з двома заземлюючими ножами QS1 (QS2); вимикачі Q1 (Q2); трансформатори струму 1ТА (2ТА), та вимірювальний трансформатор напруги ТV1.

 

 

Рис. 6.1. Фрагмент схеми вводу напруги 35-220 кВ на ГПТ від

Технічні дані роз'єднувачів напруги частково наведені в табл. Д8.1, вимикачів - в табл. Д9.1.Технічні дані трансформаторів струму та більш повна інформація про інші апарати наведена в [3,4].

 

6.2. ЕЛЕКТРИЧНІ АПАРАТИ РОЗПОДІЛЬНОГО ПРИСТРОЮ РП-6(10) кВ ГПП

Розподільний пристрій (установка) РП-6(10) кВ ГПП, закритого типу, влаштовується в приміщенні і обладнується апаратами для внутрішньої установки. Секції РП комплектуються багатофункціональними комплектними розподільними пристроями (КРП) викотного типу (КРП,КВ та ін.), або стаціонарного (КСО), що з'єднуються між собою збірними шинами.

Конструктивно КРП являє собою металеву шафу в якій в залежності від її функціонального призначення встановлюють на замовлення необхідні основні апарати (високовольтні вимикачі з електроприводами) і допоміжні апарати: вимірювальні трансформатори струму або напруги, комплекти релейного захисту та автоматики і т.ін.

Звичайно до складу однієї секції двосекційної РП входять основні шафи КРП та допоміжні (рис. Д 12.1).Основні КРП обладнуються вимикачем Q (масляним, вакуумним), вимірювальними трансформаторами струму ТА, комплектом РЗ і автоматики.

До складу основних шаф секцій відносяться:

а) шафи КРП вводу напруги 6(10) кВ від трансформатора ГПП на систему збірних шин відповідної секції. Шафи обладнуються вимикачем високої напруги Q (6, 10 кВ);

б) шафа КРП секційного вимикача (СВ), за допомогою якого в аварійному режимі (зникнення напруги живлення ) здійснюється з'єднання з іншою секцією на якій є напруга. Звичайно це виконується засобами автоматичного вмикання резерву АВР;

в) шафи КРП приєднань електроприймачів, тобто шафи через які приєднуються до шин секції 6-10 кВ лінії розподільної мережі та окремі електроприймачі. До допоміжних шаф КРП кожної секції відносяться:

а) шафа КРП трансформатора власних потреб ТВП 6-10/0.23-0.4 кВ для живлення електроприводів високовольтних вимикачів, засобів живлення вторинних кіл релейного захисту, освітлювальних приладів та ін.;

б) шафа КРП вимірювальних трансформаторів напруги ТV (типу НТМИ 10 ) та розрядника FU для захисту від перенапруги.

Секції РП з'єднуються між собою шляхом установки на одну із секцій шафи з вимикачем (СВ), а на іншу - шафу секційного роз'єднувача (СР).

Шафи КРП обладнуються вимикачами масляними (типу ВМП), вакуумними (ВВ) та електромагнітними (ВЭМ) на номінальні струми від 400 А до 3200 А. Технічні дані шаф, вимикачів та трансформаторів струму, що необхідно вибрати - наведені в табл. Д 9.1-Д11.1. Схема комутації розподільного пристрою РП -6(10) кВ, укомплектованого шафами КРП викотного типу, показана на рис Д12.1.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 165; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты