Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Тема 6. Перегляд судових рішень вищестоящими судами




 

Апеляційне провадження.Загальна характеристика апеляційного провадження. Суть апеляції. Характерні риси апеляційного провадження.

Право апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції. Суб’єкти права апеляційного оскарження. Об’єкт апеляційного оскарження. Ухвали, на які можуть бути подані скарги окремо від рішення суду.

Процесуальний порядок реалізації права апеляційного оскарження рішень і ухвал суду першої інстанції. Заява про апеляційне оскарження рішення суду, строк її подання. Заява про апеляційне оскарження ухвали суду, строк її подання. Форма і зміст апеляційної скарги, строк її подання. Порядок подання заяви про апеляційне оскарження та апеляційної скарги.

Порядок прийняття апеляційної скарги до розгляду. Порядок приєднання співучасників, третіх осіб до апеляційної скарги, поданої особою, на стороні якої вони виступали. Доповнення, зміна апеляційної скарги або відкликання чи відмова від неї.

Процесуальний порядок підготовки справи апеляційним судом. Призначення справи до розгляду. Межі розгляду справи апеляційним судом.

Процесуальний порядок розгляду справи апеляційним судом. Частини судового засідання: підготовча; розгляд апеляційної скарги по суті; судові дебати; ухвалення і проголошення рішення (ухвали).

Повноваження апеляційного суду. Підстави для відхилення апеляційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення суду першої інстанції і ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження у справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування рішення суду і передачі справи на новий розгляд. Підстави для відхилення скарги на ухвалу суду першої інстанції або зміни чи скасування ухвали.

Порядок ухвалення рішень та постановлення ухвал апеляційним судом.

Форма і зміст ухвали та рішення апеляційного суду. Законна сила рішення і ухвали апеляційного суду. окрема ухвала апеляційного суду.

Касаційне провадження.Суть і значення касаційного оскарження і перевірки рішень і ухвал суду першої інстанції, які були предметом розгляду у апеляційному порядку та рішень і ухвал апеляційного суду. Підстави касаційного оскарження.

Право касаційного оскарження та процесуальний порядок його реалізації. Суб’єкти права касаційного оскарження. Об’єкт касаційного оскарження. Строк на касаційне оскарження.

Форма і зміст касаційної скарги. Порядок подання касаційної скарги.

Відкриття касаційного провадження. Витребування справи судом касаційної інстанції, надіслання копій касаційної скарги особам, які беруть участь у справі. Заперечення на касаційну скаргу. Приєднання до касаційної скарги. Доповнення, зміна касаційної скарги або відкликання її та відмова від неї.

Підготовка справи до касаційного розгляду. Попередній розгляд справи. Порядок розгляду справи судом касаційної інстанції. Межі розгляду справи.

Повноваження суду касаційної інстанції. Підстави для відхилення касаційної скарги і залишення рішення без змін. Підстави для скасування рішення і передачі справи на новий розгляд. Підстави для скасування судових рішень і залишення в силі судового рішення, скасованого помилково. Підстави для скасування рішення із закриттям провадження в справі або залишенням заяви без розгляду. Підстави для скасування судових рішень і ухвалення нового рішення або зміни рішення. Підстави для відхилення касаційної скарги на ухвалу суду або її зміни чи скасування.

Порядок ухвалення рішення та постановлення ухвал судом касаційної інстанції.

Форма і зміст ухвали та рішення суду касаційної інстанції. Законна сила рішення і ухвали суду касаційної інстанції.

Перегляд судових рішень Верховним судом України.Вимоги та порядок подання заяви про перегляд судових рішень Верховним судом України. Підстави для подання заяви про перегляд судових рішень. Підготовка справи до розгляду та власне порядок розгляду справи Верховним Судом України. Повноваження Верховного Суду України. Обов’язковість судових рішень Верховним Судом України.

Перегляд справ у зв’язку з нововиявленими обставинами. Загальна характеристика, суть та значення перегляду судових рішень і ухвал, якими закінчено розгляд справи, що набрали законної сили, у зв’язку з нововиявленими обставинами.

Підстави для перегляду рішення, ухвали чи судового наказу у зв’язку з нововиявленими обставинами. Юридична природа, ознаки нововиявлених обставин.

Строк подання заяв про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами. Суди, що здійснюють перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами.

Процесуальний порядок перегляду у зв’язку з нововиявленими обставинами. Об’єкт перегляду. Вимоги щодо оформлення заяв про перегляд у зв’язку з нововиявленими обставинами.

 



Поделиться:

Дата добавления: 2015-04-11; просмотров: 94; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.007 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты