Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ХV. ДИТЯЧІ ВИДАВНИЦТВА СВІТУ




 

15.1. «Puffin»

15.2. Coppenrath Verlag

15.3. «Рожевий жираф»

 

15.1. «Puffin»

У 2010 видавництву виповнилося 70 років. Книги Puffin був великою ідеєю, що пішла від чоловіка на ім’я Вуд Аллен, який в 1935 винайшов якісну книга в м'якій обкладинці і змінив світ. Усе змінювалося, популярність Puffin зростала та уявлення про дитячу книгу та її обличчя змінило назавжди.

Puffin «вилупився» в 1939 і перша книга історії Puffin змальовувала чоловіка під назвою Worzel Gummidge. Перші книги з картинками, видані в 1940, мали великий успіх і доводили конкурентам, що компанія мала фантастичне майбутнє в дитячій публікації.

Спочатку планувалося видавати книги у твердій обкладинці. Та перший Редактор Puffin, Елеонора Graham, поставила перед собою місію знаходження книг, щоб діти любили книгу, та створила власний оригінальний список Puffin, що складався з близько дванадцяти назв на рік. 1950-1960-ті роки були десятиліттям фантазій на тему дитячої літератури. Завдяки книгам Puffin діти вирушали в подорожі через гардероби в чарівних землях або на тринадцятому ударі годинника мандрували в часі, або розмовляли з павуками і ставати кращими друзями маленьким поросятам.

З 1961 р., коли Елеонора Graham звільнилася і Kaye Webb став Редактором, Puffin твердо посіла місце у світі дитячої книги. Новий редактор відразу узяв та й надісалав у друк 151 назву і до 1969, після великого великого буму в дитячій книзі, кількість назв склала 1 213 штук.

З великими грошима, вкладаючи кошти в школи і бібліотеки, Puffin пожинала виплати і деякі майбутні класики починали свою дорогу з видавництвом Puffin, у тому числі Mary Poppins, Dr Dolittle and The Hobbit. А потім був видатний Stig of the Dump by Clive King, відкинутий іншими видавцями у Лондоні. Kaye Webb прочитав рукопис, а тепер це сучасний класик.

Але Kaye не хотіла зупинятися на досягнутому. Вона також друкувала книжки з картинками, Picture Puffins, видала жартівливі книги, експериментуючи з підлітковою белетристикою. Вона була впевнена, що діти повинні мати реальні стосунки з їхніми книгами. У 1967 р. почав свою роботу Клуб Puffin, що мав перетворювати дітей в книжкових читачів.

1980-і були знамениті забавними модами і для Puffin це був час, щоб заробити на хвилі популярної культури. Кожне дитя мало Кубік Rubik, а мільйони їх ламали голову над головоломками, дякуючи Patrick Bossert's You Can Do the Cube.

Puffin знаходилася також в друкувала книги за сценаріями кіно чи мультстудій, маючи тісні зв'язки з Disney та іншими головними студіями. Хоча змагання на ринку книги в м'якій обкладинці зростало, Puffin продовжує вводити новини. Так з’явилися ігрові книги.

В той же час, Puffin відкривала офіси від Америки до Австралії.

Найзнаменитіша марка в дитячій публікації гордо перейшла в ХХІ ст. з кращими книгами і ідеями. Для нього Kylie і Мадонна змусили замовкнути свої мікрофони і почали писати для видавництва, Ahmet Zappa, син рок-легенди Френка також писав для видавництва. Можливості у видавництва безкінечні, але можна із впевненістю сказати: чи це буде книга з картинками, чи книга в м'якій обкладинці, чи книга з наклейками, чи книга в твердій палітурці - не важливо, адже книга, що виходить у Puffin завжди хороша.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-01-01; просмотров: 139; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты