Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Головне меню -> Операції -> Журнали документів




У результаті розкриється вікно для вибору виду документу. У цьому вікні буде представлений повний список усіх документів включених у дану конфігурацію.

Рис.4. Вікно вибору документів.

Форма діалогу для введення документа являє собою екранну форму, що містить поля для введення реквізитів документу. Зовнішній вигляд форми документа, його властивості і склад полів визначаються типом документа і, у загальному випадку, можуть бути найрізноманітнішими. Кожен документ має два обов’язкових реквізити — номер і дату. Документ може мати дві основні частини: шапку і табличну частину. До шапки відносяться реквізити, які є загальними для документа, тобто мають один екземпляр на документ. Для такого документа, як рахунок, це, наприклад, клієнт, його реквізити і розмір знижки.

Таблична частина документа являє собою список однотипних даних, які можуть зустрічатися в кількості більш одного на документ. Це, наприклад, список товарів з описом їхньої кількості і номенклатурою для того ж рахунка.

У загальному випадку таблична частина являє собою сукупність рядків однакової структури. У деяких документах таблична частина може використовуватися як вихідні дані для розрахунку загальної суми (наприклад, загальної вартості виписаних по рахунку товарів). Документ у системі „1C:Бухгалтерія” може містити тільки одну табличну частину.

З’ясувати призначення кожного конкретного документа можна безпосередньо в програмі. Для цього треба звернутися до діалогової форми введення документа і у панелі інструментів натиснути екранну кнопку з піктограмою („Опис”)

Журнал документів. Є формою, призначеною для реєстрації інформації про введені документи. Кожен рядок журналу являє собою запис, що містить найбільш істотні реквізити, що ідентифікують документ: його найменування, номер, дату тощо.

Як правило, за журналом закріплені визначені типи документів, що можуть бути в ньому зареєстровані. Наприклад, для касових документів передбачений журнал з найменуванням „Каса”, цей журнал використовується для реєстрації документів двох типів — прибуткових і видаткових касових ордерів.

Помітимо, що той самий документ може одночасно реєструватися не в одному, а в декількох журналах. Однак на відміну від ручного обліку, введення документа здійснюється лише один раз, а комп’ютер самостійно здійснює „Рознесення” записів про документ по різних журналах відповідно до правил, які визначені при конфігуруванні системи.

Запис про кожному введеному документу можна знайти в журналі документів, хоча, крім нього, інформація про документ може бути розміщена й в інші спеціалізовані журнали.

Журнал операцій призначений для перегляду списку операцій. Цей журнал спеціально призначений для роботи з операціями і має певні особливості. Наприклад, існує можливість поділу журналу операцій на два підвікна: для списку операцій і для списку проводок поточної операції. Крім того, для операцій, сформованих документами існує можливість відкрити для редагування не тільки саму операцію, але й документ, за допомогою якого було сформовано цю операцію.

Журнал проводок призначений для перегляду списку проводок, що належать різним операціям.

При зміні настройок рахунків (аналітичного, валютного, кількісного обліку) системі може знадобитися виконання повного перерахунку підсумків. Після зміни настройок рахунка буде видана відповідна пропозиція. Перерахування підсумків може забрати тривалий час. Якщо передбачається змінювати настройки декількох рахунків, то має сенс відмовитися від негайного перерахування, а виконати його після того як будуть зроблені всі необхідні зміни в плані рахунків. Це можна зробити в режимі „Керування бухгалтерськими підсумками” (кнопка „Повне перерахування підсумків”).(Рис.5).

 
 

Головне меню -> Операции -> Управление бухгалтерскими итогами

 

Рис.5. Режим керування бухгалтерськими підсумками

 

Програма буде повідомляти про необхідність виконання перерахування підсумків при запуску системи і при звертанні до підсумків.


Питання для самоконтролю.

 

1. Як встановити робочий період та інтервал перегляду журналу операцій?

2. Як вносити проводки в журнал операцій і як їх копіювати?

3. Які є види журналів і для чого вони призначені?

4. Як можна переглянути документи в журналі операцій?

5. Для чого призначений режим „Проведення документу”?

6. Що таке операція?

7. Яким чином за допомогою документу створити операцію?

8. Як створити операцію за допомогою ручної проводки?

9. Для чого використовується журнал операцій?

10. Яким чином переглянути створений та проведений документ?

11. Які є методи реєстрації господарських операцій в 1С?

12. Чи можна використовувати коректні проводки для створення операцій в журналі операцій?

13. Що необхідно зробити, щоб врахувались операції внесені в минуле?

14. Що таке коректні проводки і для чого вони використовуються?

15. Для чого призначений режим „Управління бухгалтерськими підсумками”?

16. Якими способами можна копіювати проводки в журналі операцій?

17. Що являє собою журнал проводок і для чого він призначений?

18. Що відбудеться, якщо знищити операцію?

19. Яким чином переглянути створений документ?

20. Як переглянути документи в журналi операцiй?

21. Яким чином за допомогою документу створити операцiю?

22. Що таке журнали документiв?

23. Чи може проводка iснувати окремо вiд операцiї?

24. Чи може операцi складатися з кiлькох проводок?

25. Чи може проводка належати кiльком операцiям?

26. Чи може проводка складатись з операцiй?

27. Якi iснують способи заповнення журналу операцiй?

28. Яким чином вручну створити нову операцiю в журналi операцiй?

29. Яким чином за допомогою документу створити нову операцiю в журналi операцiй?

30. Чи вказується вид субконто при створеннi операцiї?

31. Чи обов’язково вказувати загальну суму операцiї, якщо вона складається з кiлькох проводок?

32. Що необхiдно зробити, щоб сума операцiї розраховувалась автоматично по сумам проводок?

33. Що таке типовi операцiї?

34. Чи можна використовувати типовi операцiї для створення операцiй в журналi операцiй?


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 123; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.012 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты