Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Bluetooth-пристрою.




 

Напевно, самою "гучною" Bluetooth-новинкою став комплект бездротової гарнітури handsfree від компанії Ericsson. Це новий пристрій, що одержав назву Headset, складається з навушника й мікрофона й здатно працювати на відстані 10 метрів від бази. Базою є стільниковий телефон з убудованим чипом Bluetooth. Для деяких моделей телефонів, що не мають убудованої плати Bluetooth, створюються спеціальні адаптери (наприклад, для Ericsson T28s). Телефон лежить у кишені, а ви "знімаєте" й "вішаєте" трубку за допомогою голосового керування. Зручно, не чи правда?.. Cреди телефонів з убудованою платою Bluetooth варто виділити Ericsson T36s, Ericsson R520, Siemens S42, Nokia 6310.

Щось схоже на Headset від Ericsson пропонує компанія Plantronics . Її бездротова гарнітура навушник-мікрофон важить усього 26 грам і здатний без перерви працювати три з половиною години. Це Bluetooth-пристрій - ще одне корисне доповнення до стільникового Bluetooth-телефону.

Не відстає від цих компаній й японська фірма Japan Total Design Communication. Вона випустила модель навушників "i2me", що складається з Bluetooth-адаптера й властиво навушників. Адаптер підключається до стільникового телефону, а навушники працюють на відстані 10 метрів від телефону. Адаптер важить 45 грам, навушники - 35 грам.

Компанією Nokia ще торік була почата розробка Bluetooth Connectivity Kit - комплекту батареї й комунікаційної карти для телефону Nokia 6210. В акумулятор убудований радіопередавач Bluetooth, взаємодіючий на відстані до 10 метрів зі спеціальною комунікаційною картою, установлюваної в ноутбуці. Таким чином, Nokia 6210 перетворюється в бездротовий модем. Ви відкриваєте ноутбук і входите в Інтернет, не дістаючи телефон з кишені...

Наприкінці минулого року на виставці в Токіо компанія Toshiba представив прототип ноутбука на базі моделі Tecra 8110 з убудованим модулем Bluetooth. Toshiba також продемонструвала спільну роботу ноутбука й струминного принтера від фірми Canon. Обоє пристрої оснащені модулями Bluetooth. У такий спосіб стала можлива дистанційна передача даних з ноутбука на друкувальний пристрій. Ви входите в офіс із Bluetooth-ноутбуком у руках, відбувається автоматичне з'єднання з Bluetooth-принтером - і ви відразу роздруковуєте документ!

Компания Sony у січні цього року представив прототип Bluetooth-модуля за назвою Infostick, що зовні нагадує Memory Stick. Усередині модуля перебуває контролер Bluetooth, інтерфейс Memory Stick, контролер флэш-памяти, процесор. Тепер всі пристрої Sony, оснащені слотом Memory Stick, зможуть "спілкуватися" між собою на відстані до 10 метрів.

У березні Sony випустила ще одну новинку - Bluetooth-адаптер для кишенькового комп'ютера Clie Peg-N700C. Тепер CLIE може взаємодіяти зі стільниковим телефоном, забезпечуючи доступ в Інтернет.

Алло! На зв'язку колесо... Bluetooth "добралася" і до автомобільних коліс. Фінська компанія Nokian Tyres разом з деякими іншими фірмами й дослідницькими центрами розробила технологію, що дозволяє вести автоматичне спостереження за станом колеса вашого улюбленого авто. Убудований у шину чип буде вимірювати параметри колеса, і якщо буде потреба передавальний Bluetooth-пристрій зв'яжеться з мобільним телефоном водія.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 60; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты