Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Bluetooth. Технічні аспекти




Вищезгадані вимоги вносять більшу технічну складність не тільки в терміни функціональних можливостей, які будуть забезпечені, але також й у терміни по вимогах розміру й потужності. Технологія, розроблена для того, щоб виконати вищезгадані вимоги, повинна зштовхнутися з наступними технічними вимогами:

Система повинна використати вільний від ліцензування діапазон для універсального використання, тому що його використають не тільки системи наукового експерименту (ISM) і системи зв'язку, але також і пристрою типу мікрохвильових печей. Таким чином, для Bluetooth був обраний діапазон, що у деяких країнах називають Industrial, Scientific й Medical (ISM). Переважно, щоб кожен передавач самостійно використав би необхідну мінімальну кількість потужності, щоб не заважати іншим користувачам.

Передавачі повинні швидко пристосовуватися до мінливого навколишнього середовища, тому що звичайно використаються мобільні пристрої. Повинні бути вирішені всім відомі проблеми бездротових системах, установлені з'єднання й протоколи маршрутизації повинні працювати в навколишнім середовищі, де кількість, розмаїтість і розмаїтість пристроїв Bluetooth будуть динамічно змінюватися з відповідною швидкістю.

Розмір виконання повинен бути маленький для легкої інтеграції в кишенькові й мобільні пристрої. Споживання потужності не повинне перевищувати лише маленької частки від загальної кількості споживання потужності основним пристроєм, у якому буде представлений Bluetooth.

Технологія повинна бути обчислювальної потужності, що пристосовує до пристроїв зміни, і ресурсів пам'яті, щоб кількість пристроїв, сумісних з Bluetooth, збільшувалося.

Повинне бути забезпечене автоматичне встановлення з'єднання. Кількість й ідентичність пристроїв міняється досить часто, і буде незручно щораз вручну встановлювати підключення.

Також повинна бути досягнута синхронізація годин серед сполучених пристроїв. Тому що в кожного пристрою будуть свої власні вільно запущений годинник, то виконання успішного з'єднання, особливо CDMA, - виклик сам по собі. Повинні бути дотримані вимоги безпеки. Пристрою Bluetooth будуть в особистому використанні, будуть містити й повідомляти конфіденційну ділову інформацію, інформацію приватного характеру й інші дані, які повинні бути захищені. Крім фокуса із частотними шаблонами й необхідності синхронізації приемопередачи в стандарті Bluetooth передбачене шифрування переданих даних із ключем ефективної довжини від 8 до 128 біт і можливістю вибору однобічної або двосторонньої аутентификации (звичайно, можна обійтися взагалі без аутентификации), що дозволяє встановлювати стійкість результуючого шифрування відповідно до законодавства кожної окремої країни (у деяких країнах заборонене використання сильної криптографії). На додаток до шифрування на рівні протоколу може бути застосоване шифрування на рівні додатків - тут уже застосування як завгодно стійких алгоритмів ніхто не обмежує.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 53; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.006 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты