Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ЗМАГАННЯ НА КРАЩИЙ ПІДРОЗДІЛ ІЗ СТРОЙОВОЇ ПІДГОТОВКИ




 

З метою підняття рівня стройового вишколу особового складу необхідно Практикувати проведення змагань із стройової підготовки на кращий взвод і роту (батарею) в усіх частинах і з'єднаннях (військово-навчальних закладах). Змагання доцільно проводити:

o у кінці зимового періоду навчання - на кращий взвод, спочатку в кожній роті (батареї) та між окремими взводами, а потім на першість частини між взводами, які зайняли перші місця в попередніх змаганнях;

o у кінці літнього періоду навчання — на кращу роту (батарею), спочатку в кожному батальйоні (дивізіоні) та між окремими ротами, а потім на першість частини між ротами, які зайняли перші місця в попередніх змаганнях;

o один раз на рік - на кращу роту (батарею) в з'єднанні; у таких фінальних змаганнях беруть участь роти (батареї), які зайняли перші місця у своїх частинах.

У навчальних частинах змагання рекомендується проводити на кращий взвод, спочатку в кожній роті (батареї) і в батальйоні (дивізіоні), а потім на першість частини між взводами, які зайняли перші місця в попередніх змаганнях.

Оцінка підрозділів на попередніх змаганнях дається командирами рот (батарей) і батальйонів (дивізіонів) відповідно, а в змаганнях на першість частини і з'єднання - комісією у складі трьох-п'яти офіцерів з числа кращих методистів-стройовиків.

За підсумками змагань віддається наказ по частині (з'єднанню). Для взводів і рот (батарей), які зайняли перші місця в змаганнях на першість частини (з'єднання), доцільно заснувати перехідні призи, а за друге і третє місця нагороджувати грамотами.

У програму змагань рекомендується включити виконання вивчених стройових прийомів одиночної підготовки та окремих елементів стройової злагодженості.

Під час проведення підсумків змагань доцільно визначати середній бал кожному підрозділу окремо за одиночну підготовку і окремо за стройову злагодженість. Стройова злагодженість на змаганнях визначається за двома показниками: виконання військового вітання під час руху у складі підрозділу та проходження строєм з виконанням стройових пісень.

Крім того, для зручності підрахунку результатів може бути введений означений коефіцієнт, наприклад 100.

Приклад. У взводі перевірено з одиночної підготовки 20 чоловік, з них оцінені: "відмінно" - 10, "добре" - 6, "задовільно" - 4. Середній бал взводу

50+24+12 = 4,3. Отже, взвод за одиночну підготовку набирає 430балів
20

(4,3 x 100) = 430.

Взвод за стройову злагодженість оцінений: виконання військового вітання -"добре", виконання пісні - "відмінно". Середній бал взводу (4+5):2 = 4,5. Отже, взвод за стройову злагодженість набирає 450 балів.

Місце кожному підрозділу виводиться за загальною сумою балів, яка визначається шляхом складання балів за одиночну підготовку і стройову злагодженість. Так, у даному прикладі взвод набирає 880 балів.

Фінальні змагання на першість військової частини і з'єднання (військово-навчального закладу), особливо їх заключну частину - перевірку стройової злагодженості, рекомендується проводити у присутності всіх підрозділів, які змагаються, в урочистій обстановці.

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-07-26; просмотров: 95; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты