Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Алгоритм визначення/зміни ключового поля




1. Відкрити таблицю в режимі конструктора.

2. Виділити одне або кілька полів, які будуть визначені як ключові. (Для виділення одного поля клацнути кнопкою миші у рядку цього поля; кілька полів виділяють за допомогою мишки у комбінації з клавішею Ctrl).

3. Вибрати команду «Правка/ Ключевое поле» або скористатися кнопкою «Ключове поле» на панелі інструментів.

4. Повторний виклик команд із пункту 3 знімає з поля статус ключового. Але якщо вже був встановлений зв’язок таблиці з іншими об’єктами БД, його попередньо вилучають.


Алгоритм створення зв’язку між таблицями
з використанням Схеми даних

1. Відкрити вікно «Схема даннях» із пункта меню «Сервис» (або активізувати значок цього самого вікна).

2. У меню «Святи» вибрати команду «Добавить таблицу» (або скористатись відповідним інструментом). На екрані з’явиться вікно схеми з вікном «Добавление таблицы», яке містить назви вже створених об’єктів конкретної БД.

3. У вікні «Добавление таблицы» вибрати об’єкт бази «Таблицы».

4. Для копіювання таблиць у вікно схеми даних достатньо двічі натиснути по таблиці. Також можна послідовно виділити назви необ­хідних таблиць і скористатися клавішею «Добавить» (а за допомогою клавіш Shift та Ctrl виділяють одразу всі необхідні таблиці). У вікні схеми з’являються таблиці БД із назвами та іменами полів.

5. Вікно «Добавление таблицы» можна закрити.

6. За допомогою мишки перетягнути ключове поле з однієї таблиці в іншу — зв’язок встановлений і зображений лінією між таблицями з визначенням відношення.

Алгоритм створення зв’язку між таблицями
з використанням Майстра підстановок полів

(див. Хід уроку)


 

УРОК № 5

Тема уроку: Впорядкування, пошук та фільтрація даних.

Мета уроку: навчити учнів самостійно обирати методи та засоби пошуку й фільтрації даних, використовувати основні прийоми роботи з табличними даними.

Тип уроку:комбінований.

Обладнання:персональний комп’ютер, інструктивні картки.

ХІД УРОКУ

І. Організаційний момент. Повідомлення теми, мети і завдань уроку.

ІІ. Перевірка домашнього завдання.

На дошці або на переносному плакаті зображені структури баз даних «Шкільна бібліотека» та «База даних школи». Структура полів таблиць повністю відповідає дійсності, тобто така, яка була визначена класом на початку минулого уроку, або максимально до неї наближена. У зв’язках та типах даних учитель завідомо допускає кілька помилок, які учні повинні знайти та виправити, пояснивши свої дії. Результат роботи порівнюється з учнівськими домашніми завданнями.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты