Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Алгоритм створення простого запиту (запиту-вибору) в режимі конструктора




  Дії користувача Відображення дій на екрані
Серед об’єктів БД вибрати Запросы  
Вибрати режим створення - Конструктор На екрані зображено вікно запиту, розділене на дві частини, та вікно «Добавление таблицы». З цим діалоговим вікном працювали під час створення зв’язків між таблицями. У ньому є об’єкти БД (таблиці та запити), на основі яких створюють новий запит. Серед команд меню СУБД з’являється пункт Запрос.
Із вікна «Добавление таблицы» відібрати об’єкти для нового запиту У вікні запиту одразу з’являються визначені таблиці або вже створені запити з іменами полів.
Після вибору таблиць вікно «Добавление таблицы» закрити Якщо виникне необхідність ще в одній таблиці, це вікно відкривається командою «Запрос/Добавить» або натисканням по відповідній кнопці інструменту.
У бланк запиту, який розташований у нижній частині вікна запиту, вставляють поля, які необхідні для подальшої роботи (аналогічно до розширеного фільтру: використовують подвійне натискання мишкою на полі; кілька полів, які перетягують у бланк, виділяють одинарним натисканням з використан-ням клавіатури) Форма бланку запиту вже знайома з вікна створення розширеного фільтру. Верхній рядок бланку – назви обраних полів. Оскільки запит створюють на основі кількох таблиць та запитів, на відміну від фільтру, в бланк додають рядок назви відповідного об’єкта.
Вказати умови вибору значень полів (аналогічно до фільтру) Заповнюють рядок умов бланку.
Поставити прапорець для зображення полів нового запиту  
Закрити вікно запиту із збереженням створеного запиту СУБД пропонує зберегти запит з ім’ям по замовчуванню, замість якого можна ввести нове, обране вами ім’я запиту.

 

У режимі конструктора запитів (виконання групових обчис­лень)виконують вищезазначені п’ять дій, далі можна ввести умову вибору і здійснювати обчислення із вибраними значеннями. Для обчислень на панелі інструментів активізують кнопку «Групповые операции»,або використовують аналогічну команду із меню «Вид». У бланку запиту одразу з’явиться рядок «Групповая операция».У відповідному полі цього рядка вибирають необхідну операцію.

Для перевірки роботи запита користуються інструментом «Вид» або командою «Запрос/Запуск», не виходячи із вікна створення запиту.

ІІ. Запити з параметрамидають можливість користувачу отримати відповідь на щойно поставлене запитання. Потреба у запитах даного виду виникає при спробі зробити запит універсальним, тобто здатним при кожному наступному виклику вести інтерактивний діалог із користувачем.

Як працюють такі запити? Після запуску запиту на екрані з’яв­ляється діалогове вікно, в якому є запитання, введене заздалегідь у квадратні дужки в режимі створення запиту, та поле для значення-відповіді. Коли відповідь увели, на екрані з’являється таблиця запиту, як і в попередніх запитах.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 63; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.008 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты