Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Підвищення рівня трудової та технологічної дисципліни, до­тримання правил і норм з охорони праці.




10.2.1. Трудова і технологічна дисципліна на підприємстві забезпе­чується застосуванням, у необхідних випадках, заходів матеріального, дисциплінарного та морального впливу, передбачених чинним законодав­ством України та цим Положенням.

10.2.2. Порушення вимог нормативно-правових актів з охорони праці відноситься до порушень трудової дисципліни.

10.2.3. У разі нещасних випадків, які сталися у структурному підроз­ділі, керівникам, які допустили порушення вимог нормативно-правових атів з охорони праці, що знаходяться у прямому причинному зв’язку з не­щасним випадком, який стався, (потерпілий не був навчений, не пройшов інструктаж, медогляд, був допущений до роботи з медичними протипока­заннями, не був забезпечений засобами індивідуального та колективного захисту тощо), премія за поточний місяць не нараховується.

10.2.4. За допущення робітників до виконання робіт на робочих місцях, що не відповідають вимогам безпеки, неприйняття заходів до по­рушників вимог інструкцій з охорони праці безпосередньому керівнику робіт розмір премії знижується на 30%.

10.2.5. На підставі аналізу виконання профілактичних заходів, рівня безпеки праці, стану виробничого травматизму та професійної захворю­ваності проводиться оцінка дотримання вимог охорони праці:

– трудовим колективом та окремими робітниками структурного під­розділу;

– керівниками і спеціалістами підприємства.

10.2.5.1. Оцінка діяльності робітників:

Оцінка діяльності робітників проводиться на підставі виконання ни­ми вимог інструкцій з охорони праці.

У кінці кожного місяця майстер на підставі Журналу з охорони праці подає керівнику структурного підрозділу доповідну записку, на підставі якої керівник структурного підрозділу своїм розпорядженням попере­джує робітника або вказує процент зниження розміру премії чи коефіці­єнту трудової участі (КТУ) за допущені ним порушення.

У разі допущення протягом місяця:

– 1–2 порушень вимог інструкції з охорони праці – робітник попере-джується;

– 3 порушень вимог інструкцій з охорони праці – КТУ знижується на 0,1, а премія на 10%;

– 4 і більше порушень вимог інструкцій з охорони праці – КТУ зни­жується на 0,15, а премія на 50%.

10.2.5.2. Оцінка діяльності з охорони праці керівника, спеціаліста. Оцінка діяльності з питань охорони праці керівників і спеціалістів

здійснюється з урахуванням виконання ними нормативно-правових актів з охорони праці на підставі оціночних показників. На підставі виставле­ної оцінки «незадовільно» особам, які допустили порушення, знижується розмір премії за звітний період не менше ніж на 10%.

1) Оцінка діяльності заступників керівника підприємства, головних спеціалістів та їх заступників.

Оціночні показники роботи з охорони раці:

– своєчасне виконання наказів, розпоряджень, протокольних рішень, приписів, актів, графіків та інших документів, що регулюють питання охорони праці.

Оцінка «незадовільно» виставляється керівником підприємства за поданням керівника служби охорони праці у разі невиконання хоча б од­ного з оціночних показників.

2) Оцінка діяльності керівників структурних підрозділів та їх за­ступників.

Оціночні показники роботи з охорони праці:

– своєчасне виконання наказів, розпоряджень, протокольних рішень, приписів, актів, графіків та інших документів, що регулюють питання охорони праці;

– рівень ризику виникнення нещасного випадку відносно базового, встановленого на поточний календарний рік.

Оцінка «незадовільно» виставляється заступниками керівника під­приємства, заступниками головного інженера за поданням керівника служ­би охорони праці при невиконанні хоча б одного з оціночних показників.

3) Оцінка діяльності механіка, енергетика, електрика структурного підрозділу.

Оціночні показники роботи з охорони праці:

– стан виконання роботи щодо приведення устаткування у відпо­відність до вимог технічних регламентів відповідності, ССБП, правилами і нормами з охорони праці;

– рівень ризику виникнення нещасного випадку відносно базового, встановленого на поточний календарний рік.

Оцінка «незадовільно» виставляється начальником структурного підрозділу за поданням головного механіка, головного енергетика, ке­рівника служби охорони праці у разі невиконання хоча б одного з оціноч­них показників.

4) Оцінка діяльності керівників змін, дільниць, старших майстрів і майстрів.

Оціночні показники роботи з охорони праці:

– стан трудової та технологічної дисципліни на робочих місцях;

– рівень ризику виникнення нещасного випадку відносно базового, встановленого на поточний календарний рік.

Оцінка «незадовільно» виставляється начальником структурного підрозділу за поданням керівника служби охорони праці у разі невико­нання хоча б одного з оціночних показників.

10.2.5.3. Керівники, спеціалісти, робітники, які порушили вимоги норм безпеки, крім обов’язкового зниження розміру премії, можуть бути притягнуті до дисциплінарної відповідальності розпорядженням по підрозділу або наказом по підприємству.


Поделиться:

Дата добавления: 2015-08-05; просмотров: 66; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты