Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


Кондак 11




Тіло моє не мені належить, а Богові, як і каже Господь: Хiба не знаєте, що, тiла вашi — храм Духа Святого, i ви не свої? Якщо ж хто зруйнує храм Божий, того покарає Бог. Господи милосердний! Допоможи мені стати храмом Твоїм, храмом істини, святости і чистоти, щоб лунало у ньому повік: Алилуя.

 

Ікос 11

Сказав наймудріший з пророків: «Початок мудрості — страх Господній». Посади, Боже мій, у серці моєму корінь усього доброго — страх Твій святий: страх засмутити Тебе гріховним учинком, зрадити довіру Твою, зневажити Твої дари і все добре, що подаєш мені; страх розлучитися з Тобою навіки. Збуди мене, Господи, від смертного сну гріховного, щоб день і ніч я взивав Тобі:

Помилуй мене, Визволителю мій, навчи не боятися нічого й нікого, крім як утратити Тебе.

Помилуй мене, навчи вдумуватися у слова й настанови Твої.

Помилуй мене, збуди в мені спрагу до Святого Письма.

Помилуй мене, дай мені сили та розум виконувати поради святих отців.

Помилуй мене, навчи в усьому довіряти Тобі.

Помилуй мене і дай розуміння, що я без Тебе — ніщо, а з Тобою немає для мене нічого неможливого.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Кондак 12

Ти — Істина, Господи, заборони мені говорити й чинити неправду. Ти — Світло, просвіти мою темряву. Ти — Радість, знищи в мені гріховний смуток і безнадію. Ти — Життя, воскреси мене, умертвленного гріхом. Ти — Отець, і Спаситель, і Джерело всякого добра. Тільки Тобі бажаю служити, з Тобою бути і співати Тобі: Алилуя.

 

Ікос 12

Тільки в Богові спокій душі моїй, тільки від Нього спасіння моє. Тільки Він — Твердиня моя і Спаситель мій, Заступник мій, і не похитнуся повіки. Я не один, бо Ти зі мною, мій Господи, ангели Твої і святі Твої. Ти — Поміч моя, на Тебе надія моя, що не посоромить, тому благаю Тебе:

Помилуй мене, Прощення безнадійних.

Помилуй мене, Утішителю Животворчий.

Помилуй мене, найвища Любове.

Помилуй мене, Надіє моя і Захисте мій від ворога.

Помилуй мене, Радосте моя і Сило непереможна.

Помилуй мене, Життєдавче, дихання моє, життя моє.

Помилуй мене, Спасителю мій і Лікарю Всемогутній.

 

Кондак 13

О Довготерпеливий і Многомилостивий Господи Ісусе Христе! Ти відкрив обійми блудному синові; Ти сказав, що більше радості на небі за одного грішника, що кається, ніж за дев’яносто дев’ять праведників. Поможи мені виправитися і визволи мене від пекельної муки на землі й у вічності, щоб разом з небесними хо́рами я співав Тобі: Алилуя.

 

(Кондак 13 промовляти тричі. Далі

Ікос 1 і Кондак 1)

 

 

Молитва Господеві Ісусу Христу


Поделиться:

Дата добавления: 2015-09-14; просмотров: 55; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты