Студопедия

КАТЕГОРИИ:

АстрономияБиологияГеографияДругие языкиДругоеИнформатикаИсторияКультураЛитератураЛогикаМатематикаМедицинаМеханикаОбразованиеОхрана трудаПедагогикаПолитикаПравоПсихологияРиторикаСоциологияСпортСтроительствоТехнологияФизикаФилософияФинансыХимияЧерчениеЭкологияЭкономикаЭлектроника


ТЕОРЕТИЧНІ ВІДОМОСТІ ТА РЕКОМЕНДАЦІЇ




Розрахункові навантаження геотехнічних підприємств визначають методом коефіцієнту попиту . Метод базується на вихідних даних параметрів ЕП та номінальних потужностей груп електроприймачів з кількістю ЕП в групі n≥3, а також номінальних потужностей поодиноких ЕП.

Визначення електричних навантажень виконують в напрямку від нижчих до вищих ступенів напруги схеми електропостачання.

Електроприймачі напругою до 1 кВ цехової трансформаторної підстанції (ТП) пропонується об'єднувати в групу ЕП низької напруги (НН), а ТП на наступному рівні напруги 6-10 кВ враховується вже як звичайний споживач високої напруги (ВН). Вузлами схеми електропостачання є шини розподільних установок РП-1 та РП-2. За розрахунковим навантаженням групи приймачів НН вибирають трансформатор ТП. За розрахунковим навантаженням і-х груп ЕП, що сходяться в j-му вузлі, розраховують струми в лініях, що живлять згадані групи ЕП та вибирають переріз провідників ліній. Сумарна величина розрахункових навантажень вузла та відповідний йому коефіцієнт одночасності максимумів (КОДН) навантаження груп ЕП, що до нього входять, дозволяють визначити розрахункове навантаження j-говузла. За розрахунковими навантаженнями вузлів розраховують лінії розподільної мережі, що живлять вузли, та вибирають трансформатори.

З метою скорочення обсягу РГР пропонується прийняти для РП-2 величину розрахункового навантаження визначеного для РП-1 за заданими вихідними даними. За розрахунковим навантаженням на шинах РП-2 вибирається трансформатор Т5 (Т6). Враховуючи, що у варіанті схеми "а" Т5 (Т6) приєднані до шин РП-1, навантаження РП-1 подвоюється. За сумарним навантаженням РП-1 та РП-2 вибираються трансформатори ГПП, а також розраховуються лінії зовнішньої системи електропостачання 35-220 кВ від енергосистеми до ГПП підприємства. Значення коефіцієнта одночасності максимумів КОДН по мірі наближення до ГПП збільшується від 0,85 до 0,95.

За розрахунковою величиною навантаження ГПП, з урахуванням втрат активної і реактивної потужності в лініях і трансформаторах, визначається рівень очікуваного максимуму та величини електроенергії, що буде спожита підприємством та попередньо оцінюється баланс спожитої потужності і генераторної, яку повинна забезпечити енергосистема.

Розрахункові струми навантаження системи електропостачання використовують в якості вихідних даних для вибору електричних апаратів, вимірювальних трансформаторів струму та засобів релейного захисту.

Слід зауважити, що всі ЕП розрахункової схеми електропостачання пропонується віднести до першої категорії, а це означає що кожен з двох трансформаторів будь-якої підстанції в аварійному режимі повинен забезпечити 100% живлення ЕП обох секцій даної підстанції. [1,2].

 

 


Поделиться:

Дата добавления: 2015-02-09; просмотров: 79; Мы поможем в написании вашей работы!; Нарушение авторских прав





lektsii.com - Лекции.Ком - 2014-2024 год. (0.005 сек.) Все материалы представленные на сайте исключительно с целью ознакомления читателями и не преследуют коммерческих целей или нарушение авторских прав
Главная страница Случайная страница Контакты